פורום ביקורת מסעדות
נושא: ביקור במיט מרקט:ה-קבב  לצפיה בהודעה המקורית
תאריך: 02/07/2014 | 21:28
22
1145

פעם שניה שאני מגיעה לשוק הכרמל ומגיעה למיט מרקט.
בפעם הראשונה הגעתי ביום שישי לפני כמה שבועות בסביבות ארבע אחר הצהריים כשכמעט הכל נגמר, וויתרתי על הקניה.
הפעם הגעתי לקראת שתים עשרה בצהרי יום שישי והויטרינה היתה עדיין מלאה כל טוב.

הקצביה שוכנת ברחוב קטן מקביל לשוק הכרמל ומערבי לו.
זו חנות כפולה גדולה ובצידה מזנון קטן שמגיש בעיקר מנות בשר. הכל נקי ומצוחצח, המחירים מוצגים בצורה ברורה, וניתן גם לעשות הזמנה מראש ורק לבוא ולאסוף אותה.

רציתי לקנות בשר לקרפצ'יו והתלבטתי האם להשקיע בפילה בקר(190ש"ח) או להסתפק בשייטל(90ש"ח).
הקצב ששירת אותי שיכנע אותי לנסות את השייטל וטען שאפשר להסתפק בו.
הוא צדק לחלוטין - קצת  שמן זית, חומץ בלסמי, מלח גס ומעט פרמזן הכנתי בארוחת ערב למנה ראשונה קרפצ'יו מעולה שחיסלנו בזריזות.

מאותו הנתח ביקשתי ממנו גם פרוסות להכין על האש או פלנצ'ה.
אמנם הפרוסות היו יותר עבות ממה שהתכוונתי, אבל הבשר היה נהדר  - בסך הכל הוספנו מלח גס ופלפל גרוס, כמה דקות על הגריל והתקבלו נתחי בשר עסיסיים וטובים.
 
אבל גולת הכותרת של הביקור שלי במיט מרקט היתה מנת קבבים במזנון הצדדי הקטן.
במזנון הצדדי מציעיםמנות בצלחת ומנות בפיתה ואני בחרתי במנת קבב בפיתה מפאת קוצר זמן.
מדובר בפיתה דרוזית שבה שני קבבים, סלט עגבניות חריף, פטרוזיליה וטחינה.
אני על סלט העגבניות החריף ויתרתי. ביקשתי גם שאת הקבבים יכינו מדיום רייר.
קיבלתי את הפיתה ומיד עם הביס הראשון הבנתי שהגעתי לגן עדן! 

הבשר היה נ-ה-ד-ר!

בלי תיבול מיותר של בהרט/קינמון ותבלינים דומים שמבחינתי רק מטשטשים את הטעם של הבשר,
זה היה קבב של כמעט בשר נטו ובכל ביס הרגשתי את זה.
הוא אכן היה עשוי מדיום רייר וזה היה תענוג אמיתי. אני לא זוכרת מתי נהניתי כך מקבבים. 
כל כך נהניתי שגם כשהייתי רעבה כמה שעות אחר כך, התאפקתי ולא אכלתי כדי לא לקלקל את הזכרון של הטעם המופלא הזה....
זה אולי יישמע מתלהב מדי, אבל באמת נהניתי כל כך ממנה פשוטה כל כך.
 
עלות המנה 30ש"ח.
 
אני אשוב.