פורום ביקורת מסעדות
נושא: אלבמה  לצפיה בהודעה המקורית
תאריך: 09/08/2014 | 21:42
30
1789
כבר שנה שקליספרה ואני מתכננות לנו ארוחה באלבמה. איכשהו קליספרה החליטה להיות טבעונית לשלב קצר אך מלחיץ השנה ואחר כך נסעה לחו״ל ואני הייתי עסוקה ואז היה לנו שובר של טפאס אחד העם. אבל היות ואנחנו חוגגות יום הולדת באותו השבוע החלטנו ללכת לאלאבמה לארוחת ערב. לפני כחודש הזמנתי מקום כי בכל פעם שרצינו ללכת לא היה מקום וכך ביום שישי-אתמול הגענו לאלאבמה ביד אחת בקבוק יין ביד השניה שתיה קלה ופתחנו את הערב בפתיחת מתנות והחלטה על ארוחת הטעימות. לשולחן הוגשו קערות עם סלט ירוק עם עגבניות , כרוב כבוש ובשר עם שעועית. למי שלא מכיר ארוחת הטעימות מתחילה ב 120₪ ומתקדמת עד ל 160₪ כשמגיעות לשולחן מנות לחלוקה בין הסועדים. למנה הראשונה אסאדו שפשוט נזל מהעצם הי מעט שומני מדי אבל אלוהי (ואני אוהבת שומן) הוגש עם תפו״א אפוי שנטרף על ידי כל הסועדים (אני לא כל כך אוהבת תפו״א ומעדיפה לאכול כמו ארגנטינאים בשר נטו). למנה השניה סינטה עגל שהיתה נגיסה ולעיסה ובשרית בדיוק במידה. למנה השלישית מגישים צוואר חזיר. אני לא אוהבת יותר חזיר והגבר מעולם לא חיבב אבל קליספרה והאופנוען מאוד אוהבים אז הם קיבלו (וטעמתי) פייר היה מעולה. אני בעיקר הכרתי פילה לבן מימי סטייק בפיתה ת.נ.צ.ב.ה באילת אבל בהחלט היה טעים וכיפי. אנחנו קיבלנו שייטל שהיה רך ונמס לנו בפה. בשלב הזה עצרו ושאלו אם אנחנו רוצים להמשיך. בחנו קיבותנו והמשכנו הלאה. וכאן בלאק אאוט אני לא זוכרת מה קיבלנו אני רק זוכרת שזה היה ממש טעים ונחמד. אולי אם קליספרה זוכרת היא תשלים. המנה האחרונה היתה פילה עגל עם כבד אווז. קליספרה אנוכי והגבר שלי לא אוהבים כבד בכלל אבל האופנוען כן אז הוא קיבל את כבד האווז של כולנו. קיבלנו פילה רך ועסיסי טעים במיוחד אני מצאתי שהיה לו מעט מדי פלפל אבל גירדתי מעט ממנו והיה מצויין. שתיה חמה וקינוחים כלולים בארוחת הטעימות. הזמנו אחד מכל סוג , מוס שוקולד ,מוס וניל, מלבי וגבינה פירורים כולנו קיבלנו או קפה או תה עם נענע. הגיעה לשולחן צלחת ועליה 4 קינוחים קטנים ונחמדים שסגרו בול את הפינה של משהו קטן ומתוק בסוף האוכל אבל לא קינוח בפני עצמו שיש בו 700 קלוריות. 600₪ שווים לגמרי והמון מצב רוח טוב אני ממש מחבבת את הרעיון של להביא שתיה לפי בחירתי (הבאתי בקבוק קולה ובקבוק דיאט , הוספנו בירה לגבר ויין לשותים). היה מצויין וכבר אנחנו מכינים את הקיבוץ לארוחה הבאה שם.