פורום ביקורת מסעדות
נושא: טאנטי באצ'י- אוכל מעולה ועשן בעיניים  לצפיה בהודעה המקורית
תאריך: 07/09/2014 | 00:02
11
642
אתמול ביקרנו לראשונה בטאנטי באצ'י בקריית טבעון- בעיקר בזכות ההמלצות החמות כאן בפורום
 
אין הרבה מה לפרט על המנות כי רובן היו משובחות, אז מהבחינה הזאת הביקורת הזו תתווסף לשאר הביקורות הממליצות בחום.
אבל חוץ מהאוכל המצויין, היו כמה בעיות תשתית שהעיבו על הביקור.
מהרגע הראשון שנכנסו למסעדה הרחנו ריח עשן כבד מכיוון המטבח, ולכל אורך הארוחה הרגשנו את העשן סביבנו. שאלנו את המלצר מה העניין ומה אפשר לעשות, והוא ענה שזה בגלל שיש להם מטבח פתוח (מה הקטע?). משום מה הצוות לא פתח את דלת הזכוכית הנוספת שהובילה החוצה כדי לעזור לאוורור, למרות שביקשנו, ולקראת סוף הארוחה המצב הגיע לרמה של צריבה בעיניים לכולנו, עד שהחלטנו לעבור לשולחן בחוץ. 
לא יודעת אם זה היה מקרה חד פעמי, אבל מטבח פתוח ולא מאוורר מספיק הוא בהחלט משהו שיכול למנוע מסועדים לחזור, על אף האוכל הבאמת באמת טוב. בלי קשר לעניין העשן, השירות היה מצוין- מלצרים מאוד שירותיים, שהראו בקיאות בתפריט ונחמדות כללית.
בנוסף, למסעדה יש רק תא שירותים אחד שאליו מובילות מדרגות מאוד תלולות. אולי זה משתלב בקונספט הטרטורייה הקטנה ואנחנו קצת מפונקים, אבל זה ביאס. היה תור של שלושה לפני כשהלכתי לשירותים, וגם- היינו עם שלושה סבים/סבתות שלי ולהם הירידה והעלייה לא היו פשוטות.
 
ובכל זאת קצת על האוכל ממה שאני זוכרת שהוזמן
-שתי פוקאצ'ות (עגבניות, תאנים וקממבר) שהבצק שלהן היה מעולה וגם הטופינג מלמעלה. לטעמי היה קצת יותר מדי קממבר.
-סלט קולורבי, רוקט וגבינה: לא זוכרת איזו גבינה, אולי פטה? אבל סלט פשוט מעולה.
-קרפצי'ו סלק עם גבינת רוקפור: מעולה! הסלק היה פרוס דקדקדק והגבינה הייתה בול במידה.
-לבבות ארטישוק על לבנה: נחמד אבל לא מעבר, הלבנה הרגישה לא קשורה ובכלל, עם ארטישוק אפשר לעשות הרבה יותר ופשוט.
-פיצה עם אנשובי וזיתים: מצויינת!!!! בצק דק אבל לא מדי, עם שוליים נגיסים, רוטב מדהים וכמות גבינה מדויקת.
-רביולי ארטישוק: מנה מהטובות שאכלתי- רביולים ממולאים ארטישוק, פטרוזיליה ושום ברוטב עדין של שמנ"ז ופרמז'ן.
-רביולי רוקפור ואגסים בחמאת מרווה: עוד מנה מיוחדת ועדינה, חמאת המרווה הייתה מיוחדת מאוד.
-ניוקי סלק מעושן עם קישואים והל: מנה עדינה מאוד ושונה, העישון של הסלק היה מאוד עדין ונתן ארומה טובה (בניגוד לעשן בעיניים P:). ההל הופיע בגרגרים אז בביס שטעמתי לא קיבלתי אותו, אבל מי שכן אמר שהיה מאוד מיוחד.
-פוזילי כדורי בשר: מנה נדיבה מאוד של פסטה עם כדורי בשר ברוטב עגבניות עשיר בירקות- כמה פשוט ככה מפנק ומנחם
-פטוצ'יני ברוטב עגבניות (לטבעוני שבחבורה): דומה מאוד למנה הקודמת ללא הבשר- מצויינת.
-פוזילי שמנת פטריות: רוטב דליל מאוד של שמנת שבצבצו בו קצת פטריות. מנה די משעממת אבל מותר להם כנראה גם אחת כזו..
 
לקינוחים: היו שם כלמיני דברים טובים אבל אנחנו מחפשים תמיד קאנולי אמיתי וזה שהגישו לנו היה בהחלט כזה- בצק מטוגן במקום במילוי גבינת מסקרפונה עדינה עם פצפוצי שוקולד וצימוקים- תענוג...
 
בתפריט צויין שכל הקינוחים והפסטות המיוחד (רביולי, ניקוי) הוכנו במקום- וזה בהחלט הורגש כך.
 
לא הייתי זו עם הארנק אז אני לא יודעת כמה יצא הכל ביחד- אבל התפריט היה ממוצע, בהחלט לא יקר ביחס למסעדה, בטח ביחס למרכז הארץ.
 
לסיום- אוכל מצוין, אבל נדרשת עבודה על תשתיות כדי לגרום לחוויה להיות מושלמת.