פורום ביקורת מסעדות
נושא: חאן מנולי + פונדק דה לוקס  לצפיה בהודעה המקורית
תאריך: 29/03/2015 | 12:12
3
524
חאן מנולי – צהריים ששי
 
הגעתי עם חברה לחאן מנולי ביום ששי בצהריים המוקדמים, אחרי מכירת כלים בשוק הפשפשים שהשתתפתי בה. בגלל שהמקום לא מאפשר הזמנת מקום הגענו מוקדם יחסית ותפסנו שולחן לנו ולבן זוגי שהצטרף אלינו אחרי כחצי שעה. עד שהוא הגיע, הזמנו סיידר תפוחים קר וקמפרי תפוזים שהיה פשוט מעולה, חמצמץ ומרענן. הבחור סוף-סוף הגיע והתפנינו להזמין גם אוכל.
 
סלט טבולה עם עם פריקי היה מאוד מוצלח, והחיטה הירוקה השתלבה מצוין עם עשבי התיבול ויוגורט העזים. עוד הוזמנו עלי תרד חלוטים עם גבינת קשקבל – לא רע, אם כי קצת משעמם לטעמי ואולי היה עובד טוב יותר עם גבינה מלוחה כלשהי. יש לציין כי כמות הקשקבל היתה קטנה מאוד ביחס לכמות התרד. פתיח נוסף שהזמנו הוא סלט שקדים ירוקים. בתור מי שמעולם לא טעמה שקדים ירוקים הוא היה טעים יחסית ומפתיע (לא היה לי מושג מה המרקם של שקדים ירוקים), למרות שפחות התחברתי באופן אישי.
לעיקריות לקחנו 2 מנות מסבחה. הראשונה – עם פול ירוק טרי וביצה קשה, שהיתה פשוט מצוינת. המסבחה חמימה ורכה, והלכה מצוין עם הפיתות הטריות שהוגשו לשולחן. השנייה – עם עוף ועשבי תיבול, שהיתה מוצלחת גם היא, אבל פחות, בעיקר משום שהרגשנו כאילו אין קשר בין העוף ועשבי התיבול למסבחה עצמה, וכל העניין היה עובד טוב יותר לו היה מדובר ב-2 מנות נפרדות. סך הכל המסבחות היו מוצלחות ובהחלט היוו את ההיילייט של הארוחה.
 
השירות היה מאוד ידידותי ומסביר פנים, ועל אף שבכל חצי השעה הראשונה שלנו במסעדה רק ישבנו עם משקאות ועוד לא הזמנו אוכל (אם כי הבהרנו שאנחנו ממתינות לאדם נוסף), אף אחד לא אמר לנו על כך דבר ולא נראה היה שמאיצים בנו בשום שלב. סך הכל הארוחה עלתה לנו בסביבות 200 ש"ח לא כולל טיפ נדיב כמובן.
 
לאחר מכן קינחנו בגלידה בכפיתולינה. סורבה קוקוס מושלם, סורבה אננס לא רע, גלידת עוגת גבינה שהבחור מאוד אהב, אבל אני קצת פחות.
___
 
פונדק דה לוקס – ערב ששי
 
ארוחת הערב המשפחתית השבועית בוטלה, וזה היווה תירוץ מעולה ללכת סוף-סוף לאכול בפונדק דה לוקס, אחרי ששמענו על המקום כל כך הרבה דברים טובים. בשורה התחתונה – הרגשנו שכל השבחים מוצדקים, והיה תענוג גדול.
 
המלצר הידידותי והחייכן הבין שזו הפעם הראשונה שלנו במסעדה, ולכן טרח והסביר לנו בדיוק מה יש, איך הבשרים מוגשים, מה ההבדלים ביניהם ועוד ועוד. כיף לקבל שירות מקצועי ונעים כל כך.
 
בחרנו בפלטה זוגית Combo mix  דה לוקס, שכוללת ספייריבס, חזה אווז ואונטריב, והוספנו לה גם 100 גרם בטן חזיר. המנה מוגשת עם 2 תוספות וסלט קולסלאו.
 
הספייריבס היה מעולה ומושחת. אני אמנם מאלה שלא כל כך אוהבים לאכול עם הידיים, אבל גם עם סכין ומזלג היה לי מאוד-מאוד טעים. הבנזוג התענג על כל ביס. חזה האווז היה מעולה ועסיסי, עם פס שומן שהפרדתי ממנו בקלילות. האונטריב מוצלח מאוד, אם כי לתחושתי יעבוד טוב יותר בתוך כריך ולא בפני עצמו. בטן החזיר שהוספנו הגיעה כנתחים פריכים מאוד, שמנוניים בדיוק במידה, וממש טעימים.
 
לתוספות בחרנו בקרעי תפוחי אדמה, שהיו פריכים מבחוץ ורכים וכמעט חמאתיים מבפנים – עונג מוחלט שאני מצטערת שלא הזמנו ממנו מנה נוספת. עוד היה מק אנד צ'יז טעים אבל כבד מאוד, שפחות התחבר בעיני לשאר הארוחה. אבל גולת הכותרת בתוספות היתה סלט הקולסלאו שהיה פשוט מושלם עם כמה וכמה סימני קריאה! פריך, טרי מאוד, ועם תוספת של סלרי ופרוסות דקיקות של תפוח עץ ירוק שיצרו פשוט חגיגה בפה. בחיי שרק בשבילו אני מוכנה לחזור לשם.
 
על קינוח ויתרנו כי לא מצאנו משהו שנראה מעניין מספיק בתפריט, אבל יחד עם 1/2 ליטר בירה שאני לא זוכרת את שמה + בקבוק גדול של סן פלגרינו הגענו לחשבון של כ-250 ש"ח מוצדקים ביותר, לארוחה שיצאנו ממנה שבעים מאוד.