פורום ביקורת מסעדות
נושא: ערב לא מלהיב בשיין אנד שארפ  לצפיה בהודעה המקורית
תאריך: 30/05/2015 | 22:36
7
743

לפני שבועיים התכנסנו  בלשישי בערב כדי לחגוג יומולדת לחבר שבחר את המסעדה מכיוון שרצה בשר טוב. אני מראש הייתי מעט סקפטית אבל זרמתי וקוויתי לטוב.
 
תחילה קיבלנו סלסלת לחם עם שני סוגי לחמים טובים וטריים כשהמצטיין מביניהם היה עם פירות יבשים. לצידם הוגשה חמאה בטמפרטורת החדר.

הזמנו שתי מנות ראשונות –

סלט עוף אסייתי  שלפי התפריט הכיל כרוב אדום, כרוב לבן, בצל ירוק, כוסברה, אטריות אורז, שקדים קלויים, גזר, שומשום שחור ועוף צלוי.
מה לא צויין במרכיבים? מרכיב מיונזי כלשהו שהיה הרוטב הדומיננטי בסלט והקשר שלו לאסיה קלוש מבחינתי. למרות ההטעיה בתפריט, מדובר בסלט טעים  מאד לדעתי עם מרכיבים טריים ובכמות מאד נדיבה. 42 ש"ח.

הקובה של סבתא אסתר היתה מנה שהוגשה על מגש מאורך וכללה שלוש קובות קטנות שנחו כל אחת על תלולית קטנה של טחינה,  טאבולה חמצמצמה וטעימה וסלסת עגבניות.  
כששאלנו המלצר אמר שמדובר במנה מצוינת ומוצלחת.
הוא שכח לציין שהיא מצוינת ומוצלחת בעיקר למסעדה שגובה מחיר שערורייתי של 49ש"ח  על שלוש קובות קטנות שזהות בטעמן לכל קובה שהייתם קונים במקום של אוכל מוכן ואסתכן ואומר, אפילו תעשייתי.
מסוג המנות עליהן נאמר – פריירים לא מתים הם רק מתחלפים...
 
כנפי עוף (ללא עצם) ברוטב טריאקי וסיראצ'ה היתה מנה ראשונה שלישית שקיבלנו על חשבון הבית.
הם היו חביבים אבל לטעמי הרוטב היה מתקתק מדי ולא מלהיב. שמחתי שלא היינו צריכים לשלם 49ש"ח על המנה.
 
לעיקרית כולנו הזמנו את אותה המנה של פילה בקר במשקל 250גרם. אני הזמנתי מדיום רייר, הדוק מדיום וול והשניים מולנו וול דאן.  הבשר שלי הגיע כחתיכה אחת והיה עשוי דקה אחת יותר מהרצוי. האחרים קיבלו את הבשר בשתיים או שלוש פרוסות. היתה תמימות דעים שהבשר בסדר ולא יותר. התוספות היו פירה שהיה לא רע, צ'יפס שהיה בסדר ופעמיים סלט ירוק עם חסה לא מוצלחת ורוטב אנמי לחלוטין עד כדי כך שהדוק תהה אם בכלל היה רוטב...148ש"ח
 
 
קינחנו עם קינוח ששמו קראנץ' שוקולד והורכב ממקרונים לא מוצלחים, גלידה לא רעה על פירורי עוגיות  ופס קרמי שאיני זוכרת במדוייק מה הכיל אבל היה טעים. למעט המקרונים, נהננו ממנו. 43ש"ח.

שתינו פעמיים שתיה קלה, שתי כוסות של קאווה וארבע פעמים שתיה חמה.

לגבי השירות, היו כמה דברים שהפריעו לי. המלצר ניסה לדחוף לנו בקבוק יין מבעבע ב-140ש"ח. כשאמרנו שרק שניים מאיתנו שותים יין ועדיף כוסות, הוא הציע שניקח את מה שנשאר הביתה. אחכ ניסה לשכנע אחד מאיתנו להזמין כוס יין מבעבע ב-40ש"ח שהוא יין השבוע. כאן כבר התעצבנתי כי בהכירי את מי שמולי אני יודעת שהוא לא מבין גדול ביין, ולפחות למען ההגינות המלצר יכול היה לציין שיש בתפריט האלכוהול אופציות זולות יותר שבסופו אחת מהן נבחרה. להרגשתנו המלצר לחץ יותר מדי בנושא היין. בהמשך היו תקלות קטנות ומעצבנות כמו העובדה שכוסות היין והשתיה הקרה הוגשו מיד לשולחן,  אבל רק אחרי שלוש תזכורות ועשרים דקות הגיעו המים הקרים. גם בהמשך היינו צריכים לבקש שוב ושוב מים קרים. מעבר לכך, השירות היה בסדר.

הכל עלה 877ש"ח וביחד עם התשר הגענו ל1,000ש"ח לארוחה בינונית ולא מלהיבה.
למזלנו, החברה היתה טובה כתמיד  ובילינו ערב כיפי של שלוש שעות.

אם אחזור זה יהיה רק כדי לנסות את הפקין דאק שלהם ולסלט העוף שנהניתי לכרסם.
לדעתי, במחירים של שיין אנד שארפ יש אופציות טובות יותר.