פורום ביקורת מסעדות
נושא: טבעונים נהנים יותר? חשבתי שרק בלונדיניות , אחלה ארוחת-בוקר  לצפיה בהודעה המקורית
תאריך: 01/06/2015 | 13:57
1
510
בזכות הפורום  הזה נגלתה לי פינת-חמד  טבעונית, הסתקרנתי -טעמתי-בהחלט לא נפגעתי- ההיפך נהניתי והופתעתי לטובה.
 
בשעת המתנה בבית-משפט   ברחבה שבקושי מוצלת על ידי שיח נמוך נזכרתי בהמלצות החמות של פיקס, לא זכרתי בדיוק את הכתובת אבל הבנתי שזה ממש קרוב, ראו זה פלא, טיפוס של כמה גרמי מדרגות ואני מוצא את עצמי מול המסעדה הטבעונית:יוליס לאנ'ץ -בוקס,
מקום בעל שני חללים- הימני משמש כמטבח והשני לאירוח, מהתרשמות ראשונית שלי המקום מתבסס יותר על משלוחים.
איך שהתישבתי בעלת הבית המקסימה הניחה על שולחני בקבוק  מים צוננים,1-0 לטבעוניים.
 
במקרר סמוך הבחנתי בסוג של תה קר ובמשקה ורוד שאני חושב שהוא סוג של לימונדה , לא סגור על זה,
מולי על לוח-גיר ירוק כתובות כל מנות היום, האמת שהתלבטתי בין כמה מנות, את תשומת ליבי צדה מנה של באן-מיי, כאחד שאכל יותר מפעם אחת באן מיי בארץ המקור וכאחד שבחיים אבל בחיים לא טעם טופו החלטתי להמר על המנה הזו,
לאחר כמה דקות הוגשה לי לחמנייה מקמח -מלא, מיונז חרפרף עם ירקות מוחמצים וטופו שנצרב במחבת עם רוטב אסאייתי,
הטעם של הטופו היה לי מוזר אני מוכרח להודות, ציפיתי שזה יהיה מעט דומה לגבינה, בכל אופן הטעם הכי הזכיר לי ...ובכן---ביצה מקושקשת,
זו מנה משביעה, ממש השביעה אותי, לצידה ביקשתי וגם קיבלתי כוס צוננת של סנגריה טעימה,
במקרר הבחנתי גם בבקבוק של "לוונבראו" וואלה הטבעוניים יודעים להתפנן חשבתי לעצמי,
על הדלפק הבחנתי בכמה מאפים, כאחד שאוהב מאוד עוגות-תפוחים נכנעתי לפיתוי והזמנתי עם הקפה מאפה תפוחים, סוג של שטרודל,
מאפה מבצק פילו, המון חתיכות של תפוח, קצת קינמון וגם מחית או תמרים מרוסקים ומעט סוכר שפידר מלמעלה את העוגה ה-מושלמת הזו, הוגשה לי חתיכה ענקית, ממש גדולה וממש טעימה, הבנתי שניתן להזמין הביתה עוגה בהתראה של יום מראש, אני ועוד איך יעשה את זה,
המקום לבבי, השירות חינני, בהחלט עוד אופציה מוצלחת לארוחה בעיר-התחתית.
 בשבוע שעבר תוך כדי העבודה יצא לי לאכול גם ב"חומוס אליהו"שנפתח לאחרונה ממש על שיבת-ציון למטה סמוך לרמזור, קצת מוזר לאכול חומוס  אצל שני קיבוצניקים שמסביב ישנם את אריות החומוס, אני די נהניתי מהחומוס הנקי וגם מהלימונדה.
 בין חומוס "האחים סאלח" לבין חומוס "אבו-יוסוף" גם הספקתי לחטוף המבורגר עם תוספת בייקון במקום שנקרא"דיינר" , בזמנו היה שם גם מקום שהכין בבגטים מוקפץ בעיקר עם חזה עוף, נראה לי התחלפו הבעלים  והתפריט שונה כמו גם השם,
לסיכום:  הכריך הטבעוני היה בהחלט טעים ומשביע אם כי קצת מוזר לי הטעם, בעוגת תפוחים כבר הרגשתי בבית:)