פורום ביקורת מסעדות
נושא: הנה עוד קצת מידע ודיווח  לצפיה בהודעה המקורית
תאריך: 01/07/2015 | 18:56
2
397
ראשית, הם משתמשים בסמנה.
 
שנית, הנה פירוט של שמות הכנאפות:
כנאפה נעמה = כנאפה נבלוסייה - הכנאפה השכמית עם הכורכום
בורמה ג'ינה (אצבעות גבינה) - הכנאפה המגולגלת
פיסוליה - הכנאפה המקופלת לצורת משולש / כיס
 
היום קניתי לאחר טעימה, שני ממתקים שלא הכרתי:
קולאג' מהלבייה - בצק של בקלווה ממולא במהלבי לא מתובל. שמעתי על הקולאג' מהחברות במשרד, והייתי חייבת לנסות.
 
מדלוקה - יותק קינוח מאשר ממתק. שכבה של בצק שעשוי אותו בצק של הכנאפה נעמה, כלומר, בצק מתוק עשוי מאיטריות קדאיף קלויות עם כורכום וטחונות, עליו שכבה של מהלבי לא מתובל (כדי לא להעמיס, היות שהבצק מתוק מאד), ועליו שכבה של אגוזי קשיו. מקשטים בדובדבנים משומרים ואוכלים קר. אוי, כמה שזה טעים, ומעניין. לכל שכבה מרקם אחר, וטעם שונה והשילוב משגע (לפחות לטעמי).
 
תושבי האזור, עזבו הכל ורוצו לממתקי אל-נור. נשבעת שאלה הממתקים הכי טובים שאכלתי בארץ.