פורום ביקורת מסעדות
נושא: פסטה פסטורי אילת- שלא נדע מצרות  לצפיה בהודעה המקורית
תאריך: 29/08/2015 | 12:16
8
599
לפני כחודשיים ביקרתי באילת. כמה שנים טובות חלפו מאז הייתי לאחרונה באילת.
התאכסנו במלון ישרוטל אגמים ללינה וארוחת בוקר (מצוינת). את ארוחות הערב אכלנו בחוץ, ובאחד הערבים נסענו לפסטה פסטורי, מסעדה איטלקית שנמצאת בסמוך לטיילת.
עיון בתפריט  גילה מנות איטלקיות קלאסיות ברובן, אבל מה שלא היה קלאסי בכלל היו המחירים שהיו גבוהים מהרגיל (לדוגמא, ספגטי קרבונרה ב96 שקל, לזניה ב 78 שקל ועוד). ציפיתי לכל הפחות לאוכל ברמה טובה, כזה שאפשר לאכול במסעדות שונות בתל אביב, שיצדיק את המחירים. למרבה הצער, לא רק שהאוכל לא הצדיק את המחירים הגבוהים, הוא לא מצדיק שום מחיר. המסעדה  היתה כל כך גרועה ומדובר באחד המקומות עם התמורה לכסף (VFM) הנמוכים ביותר שאני זוכר.
 
התחלנו את הארוחה עם פיצה בלנקה- שמן זית, עשבי תיבול, אספרגוס, ארטישוק, זיתי קלמטה שמן כמהין ומלח ים (58 שקל): קיבלנו פיצה בגודל בינוני. הפיצה היתה לא טובה, שלא לומר חובבנית. הבצק לא היה פריך, בעל טעם סתמי, וגם הטופינג  לא הציל את הפיצה משיממונה. הוא כלל הרבה מדי פסטו שהעלים את הטעם של גבינה. וזה היה טוב לעומת האספרגוס, אחד הירקות האהובים עלי, שהיה גרוע ובעל טעם לוואי בולט של קופסת שימורים. על אספרגוס טרי כנראה לא שמעו פה
 
 
עיקריות
פולו טליאטלה, פורטובלו ופסטה טליאטלה, שמן זית, עשבי תיבול ואגוזים (84 שקל) : אחת ממנות הפסטה הגרועות שאכלתי. המנה כללה דף אחד או שניים ענקיים של פסטה (כמו של לזניה אבל ארוך בהרבה), שביניהם היה רוטב, ועליהם חזה עוף ומעליו פטריות. צורת ההגשה אילצה אותנו במשך כמה דקות (האמינו לי, כמה דקות) לחתוך את הפסטה ואז לערבב עם שאר המרכיבים כדי לאכול כמו שצריך. מילא אם זו היה מנה טובה, זה היה פחות משנה. אבל הפסטה היתה איומה- היא  היתה כל כך כבדה ועבה שהרגישה כמו יציקה. לא היינו יכולים לאכול יותר מכמה ביסים מהפסטה. האישה אכלה כמה ביסים, אני טעמתי שניים- שלושה בלבד. לפחות  החזה עוף היה בסדר, בניגוד לפטריות שהיו סתמיות.  האגוזים בתיאור של המנה היה 3 עיגולים קטנים בצלחת, בטעם שהזכיר מאוד... קרמל ואגוזי לוז. כן, פסטה עם קרמל וממרח אגוזים. טוב שלא שמו שוקולד השחר וקצפת למעלה. זו היתה מנה פשוט מחרידה, שרובה נשארה בצלחת.
 
כמו כן הזמנו לזניה די קארנה- פסטה, בשר בקר, שמנת וגבינת מוצרלה ברוטב פומודורו (78 שקל!), הלזניה היתה טובה יותר, עם בצק סביר, הרוטב טוב והבשר הרבה פחות- הוא היה עיסתי.  סך הכל מנה סבירה שאותה, בניגוד לפסטה, כן סיימתי
 
 
 
קינוח
פונדנט שוקולד (32 שקל) שבניגוד לשאר חלקי הארוחה היה מצוין. אמנם רק פונדנט, אבל גם זה לא מעט אחרי ארוחה כזאת. חם, נוזל מבפנים, לא מתוק בקיצוניות וטעים
 
אם הארוחה היתה גרועה, בא השירות של מלצר אנטיפת במיוחד והפך את כל החוויה לגרוטסקית ממש. בין היתר, רצינו להזמין מנת פסטה כלשהי. המלצר אמר ש"היא לא מגיעה חמה ולא כדאי". שמענו בקולו וביקשנו לחשוב עוד כמה דקות. אחרי כמה דקות קראנו לו ורצינו להזמין את מנת הפסטה עם העוף לעיל. גם עליה, מסיבה לא ברורה, הוא אמר שאינה מגיעה חמה. כאן כבר לא היה לנו כוח לחשוב שוב ולקחנו את הסיכון והזמנו את המנה. הפלא ופלא- המנה היתה חמה. לכל אורך הארוחה הוא שכח להביא דברים, והגדיל לעשות שלא רצה לארוז לנו את שאריות מנת הפסטה (את העוף והפטריות שנשארו בה) ואמר "שלא נשאר הרבה".  לפחות חסך לנו טיפ. טיפ הוא לא ראה.

שורה תחתונה- לא להתקרב. מחירים יקרים מאוד, בתמורה לארוחה גרועה במיוחד. מלכודת תיירים קלאסית שמוטב להתרחק ממנה