פורום ביקורת מסעדות
נושא: בשרים ופירות ים על האש בשוק ויקריה, פלרמו  לצפיה בהודעה המקורית
תאריך: 30/08/2015 | 00:07
217
את הדרך חזרה ממילאזו לפלרמו שידרגנו עם ביקור במעיינות אלקנטרה, מקום שבו אפשר לראות מה קורה כשלבה רותחת פוגשת מים קפואים.
 
סביב הנהר השוצף הזה בנו פארק גדול, שיש בו גם מסלול טיול קצר וקליל. גם חוף שמי שאין לו בעיה עם מים קפואים יכול להנות ממנו. הסיבולת שלנו הספיקה רק לטבילת רגלים קצרה. לגדולים יותר יש אפשרות לשכור מגפים ואפילו לעשות רפטינג. כרטיס כולל הכל עולה 13 יורו.
 
בערב, התכנון היה ללכת לטרטוריה פיקולה נאפולי, אבל בגלל שהיא היתה סגורה נאלצנו לסמוך שוב על האף של האישה שיאלתר משהו, והוא סחב אותנו בעקבות ענן ריח של בשר על האש.
 
יורדים כמה מדרגות מרחוב רומא ומגיעים למקום הומה אדם בשולי שוק ויקריה. ביום שישי בערב היה נראה כאילו כל פלרמו הגיעה לשם.
 
לענן העשן היה אחראי דוכן של בשרים. בוחרים את הבשר והוא נשלח היישר לצליה.
 
ההיילייט היה שיפוד בשר ממולא גבינה עם בצל סגול. ראינו שיפוד דומה מאוחר יותר גם במקומות אחרים והוא היה ממש ממש טעים.
 
עוד אכלנו נקניקיה עם גבינה ועגבניות, ובצל ירוק עטוף בבייקון. הכל היה מצויין.
 
בדקנו גם דוכן של פירות ים. אהבנו מאד רולדה של דג חרב במילוי תפוא ורוטב סודי. מאד מאד מיוחד, וגם קלמארי ממולא בגבינה.
 
הכל יחד עם שני בקבוקי בירה יצא פחות מארוחה ממוצעת במסעדה, והיה תענוג. זה גם הגיע לנו בול בזמן שהרגשנו שכבר נקעה ביטננו מפסטה וחייבים משהו אחר.
 
מבחינת ההנאה הכוללת - מקום שני בסולם הארוחות של סיציליה. במקום טוב באמצע בין אריצה ופאנאריאה שמיד תגיע.