פורום ביקורת מסעדות
נושא: שבת משפחתית + קצת על כרתים  לצפיה בהודעה המקורית
תאריך: 06/09/2015 | 13:33
405
בשנים האחרונות אנו נוהגים לסיים את החופש הגדול, בשבוע עם חלק מהמשפחה בכרתים
הרעיון הוא לקחת וילה ולבלות בחברותא מחד ובזרימה חופשית מאידך
בחרנו הפעם לפנות מערבה, להרים שמזרחית ל"חאניה". האזור קצת פחות מתויר והרבה יותר אוטנתי. אפשר להרגיש את זה באיכות הירקות (טעם של פעם פעם)
ובמסעדות שפוגשים בהם גם מקומיים. ויש גם ערבי מוזיקה. 
בהרים כמעט אין דגים ופירות ים אלא כבש וחזיר את הדגים ופירות הים אכלנו במסעדות שבחופים (סה"כ מרחק 4 ק"מ ו7 דק'נסיעה)
בתמונה הנוף מאחת ממסעדות החוף ב"אלמירידיה" ומה שנשאר מהמנות הראשונות
סרדינים מטוגנים ופרחי קישוא ממולאים באורז
ביקרנו בשוק המקורה ב"חאניה" (שווה ביקור) וקנינו שם גבינות ונקניקים הביתה
יש בשוק הסתעפות שמכילה מס' מקומות לאכול אני ממליץ על "קיטון קטן" שהוא השני מצד שמאל ובו כמה סירים שמתבשלים בהם מאכלים מקומיים
אנחנו בחרנו ב"אסקרגו" ובנתחי כבש מבושלים עם חסה מאד טעים ומיוחד
 
ובאשר לארוחה המשפחתית הנכדים נהנו להשתובב ולהרטב בגינה בעוד
המבוגרים סועדים משלל סלטים "סלט יווני" (כי הבאנו פטה מהשוק בחאניה)
סלט טאבולה כרובית, סלט מלפפונים ,סלט קולרבי .
לעיקרית רוסטביף (נתח אנטרקוט של כ3 ק"ג שהיה שעה ורבע בתנור ויצא מדהים)
שניצלים לקטנים (וגם הגדולים נהנו) חצילים בנוסח גרוזיני, תפו"א, בטטות, ארטישוק ירושלמי וכרשה כולם בתנור.
לקינוח סלט פירות עם קצפת