פורום ביקורת מסעדות
נושא: סופ"ש מלא דיווחים ירושלמיים.  לצפיה בהודעה המקורית
תאריך: 01/11/2015 | 08:05
8
579
התחלנו בביקור בטופולינו (הקרויה טופוליאונה בימים אלו לאחר שהפכה לבשרית.)
אני נהנית כל פעם מחדש מזה שזו מסעדה בשרית, איטלקית, כשרה, ואתה בכלל לא מרגיש "רגשי נחיתות" על היעלמות החמאה, השמנת, הפרמז'ן ושאר הדברים שנראים לנו מאסט בבישול איטלקי.
לראשונות נאכלו רביולי מטוגנים במילוי קרם עוף עם סלסת עגבניות. הבחור הגדיר את זה כמנה מתוקה, ולא בגלל הטעם. חטיף מגניב ואחלה מנה ראשונה.
היה גם מנת לוקוס עטוף בסלמון סקין, מטוגן, מונח על סלסת עגבניות ופסיפלורה. ואו.
"שווארמה טונה" מוגשת על לחמניה, הייתה המנצחת מבין הראשונות. מטריפה.
לעיקריות- קנלוני אסאדו (אאל"ט) שהיה מצוין, רביולי צמחוניים מעולים וכבדים עם פולנטה, הפולנטה הייתה במרקם מצוין, טיפה אנמית (מלח ופלפל היו מקפיצים אותה לשמיים) הכבדים מושלמים.
ביקור מצוין, התענגנו מכל ביס.
 
בהמשך הסופש אחותי רצתה להתרענן, והלכנו ביום שישי לזוני, בתקווה להמבורגר טוב.
כשהתיישבנו והזמנו אמרתי למלצרית "שמעי, אני יודעת מה יקרה עם הצ'יפס- אז אני מבקשת- כשנראה לטבח שהצ'יפס מוכן- שישאיר אותו עוד דקה בתוך השמן."
היא: "מה? יוצאות פה מלא מנות של צ'יפס כל יום, ובחיים לא החזירו לי מנת צ'יפס. אם תהיה בעיה נטפל בה" והלכה לפני שהספקתי להגיד לה "אבל למה להגיע למצב של בעיה?"
הוזמנו שני המבורגרים, 150, וול דאן עם פטריות ואמנטל, ו250 מדיום עם אותן תוספות.
ההמבורגר היה מצוין, התוספת להיט, מידת עשייה בול. נחשו מה לא היה מצוין? הצ'יפס!
כמעט התפדחתי שברגע שהוא נחת לי על השולחן- לא הייתי צריכה לטעום כדי לדעת- שהוא צריך לחזור לעוד דקה בצ'יפסר. טעמתי כדי לוודא ושילחתי אותו חזרה קצת עצבנית. למה גם אחרי שאמרתי והזהרתי וביקשתי זה עדיין קורה?
 
בשישי בצהריים רצינו סתם לשבת לקפה במתחם התחנה הראשונה, אז התיישבנו בפרש קיטצ'ן. הוזמנו שייק, אספרסו, "שוקו-שוקו", ואמריקן פאי וכנאפה.
הכנאפה היה לא טוב משום בחינה, הגבינה אנמית, הקדאיף לא קראנצ'י ושחה ברוטב תפוזי. השוקו גם לא היה להיט בכלל (אע"פ שאמרו שהוא עשוי משוקולד, ללא אבקה וכו') השאר היה בסדר, לא מעבר.
 
סיימנו, בשבת בצהריים,  בביקור במסעדה חדשה על קרן היסוד. כ"כ חדשה שלא מצאתי עליה שומדבר באינטרנט, נדמה לי ששמה היה RINA ALICE, צמודה לפי בריבוע.
הוזמנו- קמבבר צ'אטני (גבינת קממבר עם ריבת צ'אטני וטוסטונים)- נחמד מאד
פיצה רושטי (פיצה עם תפו"א קריספי מגורר ופטריות)- הסכמנו שבצק הפיצה מצוין, ושהרושטי לא מחמיא לפיצה.
סלט ירוקים- סלט חסה, אפונה, שעועית ירוקה ונדמה לי שגם אספרגוס שהיה מצוין.
כרובית קממבר- בפועל כרובית מוקרמת הכי בייסיק וגם לא מוצלחת, לא היה לה טעם וחלקה היה קר לחלוטין.
החלטנו להעיר בקטע טוב, כי המקום חדש וכי אנחנו מפרגנים לכל מקום שפתוח בשבת בירושלים.