פורום ביקורת מסעדות
נושא: Gemma איטלקית מוצלחת ביפו  לצפיה בהודעה המקורית
תאריך: 16/11/2015 | 12:05
6
699
ביום שישי האחרון הייתי עם זוג חברים במסעדת ג'מה האיטלקית במתחם נגה ביפו. מסעדה שנפתחה בשקט ובצנעה לפני כשנה וחצי על חורבות מסעדת פויקה. זו מסעדה איטלקית קלאסית עם מנות שהן כולן עבודת יד, כמו שלדעתי מחויב ממסעדה איטלקית רצינית.
למרות השקט התקשורתי סביבה, המקום היה מפוצץ.

כמנה ראשונה חלקנו שלושתנו פיצה מהספיישלים של אותו ערב:
פיצה חציל קלוי, גבינת עיזים וצ'ילי ירוק. 54 ש"ח. פיצה מצוינת. דקת בצק, פריכה, עם טופינג נדיב וטעים.
הטאבון האיטלקי שמהווה חלק מרכזי במטבח עושה את העבודה...

מנה ראשונה נוספת הייתה פולנטה טרייה עם כרובית אפויה ופרמזן. 44 ש"ח. פולנטה מעולה. אחת הטובות והמהנות שטעמתי לאחרונה. פולנטה קרמית וחלקה משילוב של תירס טרי וקמח תירס. הכרובית השתלבה מצוין.

לעיקריות לקחנו כ"א מנת פסטה. כולן בעבודת יד.
אני הזמנתי קנלוני אוסובוקו (עגל). 69 ש"ח. הקנלוני הוגש עם רוטב על בסיס ציר עגל ולצדו היו גם ברוקמיני וגזר צלוי. המינוס היחיד לטעמי היה שהציר היה מעט אנמי. חוץ מזה - מנה נדיבה, טעימה ומנחמת.

שותפיי הזמינו ניוקי דלורית ומרווה (58 ש"ח) ופפרדלה שוק טלה (67 ש"ח). 2 מנות פסטה טובות שבושלו כמו שצריך. גם כאן במנת הטלה היה ציר מעט תפל, אבל הסה"כ חיובי ומוצלח.

לקינוח לקחנו טירמיסו (34 ש"ח). טירמיסו קלאסי - במתיקות מתונה כמו שאני אוהב, שכאן מוגש עם שבבי שוקולד מריר. אחלה טירמיסו.

בשורה התחתונה. מקום טוב מאד. נעים, פשוט, טעים. שירות טוב מאד. אחת האיטלקיות המוצלחות שישבתי בהן לאחרונה.
בהחלט מומלץ.

כרגיל יתר פירוט כאן:
http://processing-food.blogspot.co.il/2015/11/gemm...