פורום ביקורת מסעדות
נושא: ירושלים פעמיים- פיורי ומונא  לצפיה בהודעה המקורית
תאריך: 22/11/2015 | 21:18
1
367
ביום חמישי נפגשנו 3 נשים ורצינו משהו "בקטנה" היינו במתחם התחנה וניסינו את פיורי האיטלקית. פיורי מציעים פסטות טריות (אפשר לבחור במקום את סוג הפסטה וסוג הרוטב, על העיקרון של פסטה בסטה, אבל יותר יקר- מחירים שנעים בין 37-55 שקלים)
אכלנו שתי פסטות (כ"א 55 אאל"ט) מהספיישלים- ספיישל ירוק- רוטב שמנת עם ברוקולי, אפונה, נדמה לי שהייתה גם שעועית ירוקה, וצנוברים. קצת חסר מלח אבל מצוין
ועוד רוטב שאני לא זוכרת את שמו- רוטב עגבניות עם ירקות קלויים, שהיה מהמם.
אכלנו גם פיצה עם חצילים קלויים (40 ש"ח הפיצה+5 שקלים תוספת חצילים) שהייתה מהיותר טובות שיצא לי לאכול בארץ,
ובנוסף סלט ירוק (חסה+עגבניות שרי+בצל סגול ושבבי פרמז'ן) שהיה מושלם. אבל באמת.
אמנם היה יקר ב10% ממה שחשבנו, אבל כמו שציינתי, היה ב50% יותר טעים ממה שציפיתי, והמקום היה ממש נחמד. השירות נעים ואדיב.
 
בחמישי בערב אני והבחור חגגנו שנתיים והלכנו למונא.
כשהגענו קיבלנו שתי כוסות שמפניה נפלאות, ובהמשך אכלנו-
קונסומה עוף+ טורטלין במילוי כנפיים. הקונסומה היה חם, מנחם ומחייה נפשות. כיף.
ריזוטו כרישה שהיה מצוין, ובטן חזיר על שעועית- אני פחות אהבתי את השעועית אבל המנה עצמה מצויינת.
עיקריות- עוף (פרגית) בחמאה וגרטן תפו"א. הרוטב היה, לדעתי- רוטב חרדלי שהיה עשיר ומקסים. הגרטן היה מוצלח מאד, גם העוף.
נתח קצבים שהיה מצוין, לא זוכרת את התוספת כי גם לא טעמתי ממנה. הבחור היה מרוצה.
קינחנו בעוגת גבינה שהייתה נהדרת.
היה ביקור מדהים. ישבנו עד 11 בלילה והיינו ממשיכים לשבת עוד הרבה אם העייפות לא הייתה מכריעה.