פורום ביקורת מסעדות
נושא: ״מסה״ בערב - התגלמות הסטריאוטיפ של אוכל תל אביבי  לצפיה בהודעה המקורית
תאריך: 25/02/2016 | 13:06
8
893
סיכום ארוחת ערב ב״מסה״, רח׳ הארבעה 19 ת״א

שורה תחתונה - מנות קטנות, יקרות ומצועצעות. רשימות רכיבים ארוכות שלא התחברו לשום אמירה או שילוב  מענג. מוזמנים להשלים לבד את המחשבות הנוגות בסוף, זה טקסט שכותב את עצמו, עדיף עם תמונה מהחלל הלבן שמשדר יוקרה, כסף ובידול חברתי.
 
השמות מועתקים מהתפריט באתר.
 
מחירים - ראשונות בין 60-78, עיקרית ,156, קינוחים 54-78

סלט אנדיב, "ברולה" אשכולית אדומה, קייל, חמוציות, גבינת ברי וקרם בוטנים
סלט קיץ של עלים ירוקים, חמוציות וקממבר כמהין

שני סלטים חביבים ומיותרים. שום אינטראקציה בין המרכיבים. בשני הסלטים עלי אנדיב חשופים ובטעם טבעי לגמרי, באחד לב חסה שלם לא מרשים שלא ספג רוטב. הקממבר נחמדה, קרם בוטנים לא הורגש. בקיצור, מנות תל אביביות במובן הלא מחמיא של הסטריאוטיפ.

פולנטה של תירס טרי, אספרגוס, קרוקט כמהין וביצה עלומה
מנה טעימה באופן מאד סטנדרטי - רביכת גרעיני תירס עם חמאה ואולי פרמזן או מחזק טעם אחר. הביצה העלומה תקועה שם ואפילו לא אסתטית, קרוקט כמהין ואספרגוס עלומים יותר מהביצה.

ניוקי סרטנים עם גבינת בלו בוואריה, ביסק סרטנים וחלמון שליו
שלולית הרוטב (״ביסק״) בתחתית הצלחת טעימה, כמו שיצא לכל אחד שיבשל שאריות פירות ים בשמנת. גם כאן, שום ערך מוסף לריבוי הרכיבים. הניוקי אנמיים, לא רעים אבל ממש לא מלהיבים.

קלמרי סגול עם קרם לימון ורליש כבד אווז
קלמרי טרי על הפלנצ׳ה הוא מעדן. זה מה שקיבלנו, בכמות די מבדחת. אפשר היה לוותר על קרם הלימון ורליש כבד האווז שלא הפגינו נוכחות בחך.

שקדי עגל עם טורטליני בטטה, קרם ארטישוק ירושלמי וציר בצלי פנינה
שקדי עגל עשויים טוב, כמו בשיפודיה מוצלחת. קרם ארטישוק ושאר הנספחים -חסרי משמעות ונוכחות.

פפרדלה פירות ים, ציר זעפרן וקרם סרטנים
מנה לא טובה במחיר חצוף (156). פסטה בינונית, לא מלוחה דיה (ואני ממעיט בהמלחה). פירות ים במשורה בלי שום רכיב טעים ממש - לא קומץ המולים, לא השרימפ הגלמוד, לא שלושת ראשי הדיונונים. מנה סתמית, אפילו ״קרם הסרטנים״ היה דליל ודל ביחס ל״ביסק״ מאחת הראשונות.
 
קינוח תותים
לא ברור מה זה היה. מעין סורבה תותים חיוור ודל טעם, עוד קרם או משהו.. בכנות, כולם פשוט ויתרו אחרי חיטוט וטעימה אחת.

סרקוזי
קינוח עם לפחות 6 מרכיבים, חלקם שוקולדים, חלקם מקרונים, כולם סופר סתמיים. נותר בצלחת אחרי שכל סועד לקח רבע כפית.

ברולה סמיפרדו וטופי בננות
קרם ברולה לא מזיק, ברמה ביתית חובבנית. לטעמי לא עדיף על מה שמגישים ב-BBB. השידוך עם הבננות לא הצליח.

מתנה מהשף - קינוח מסקרפונה ופסיפלורה
המנה הטעימה בארוחה. שום דבר מיוחד, פשוט קציפת מסקרפונה עשירה ונעימה שהשתלבה נהדר עם הפסיפלורה.
 
הוזמן גם קוסקוס פירות ים, אבל משבושש להגיע, ויתרנו.