פורום ביקורת מסעדות
נושא: טיול קולינרי ברומא 14-18 בספטמבר - תקציר אירועים  לצפיה בהודעה המקורית
תאריך: 10/10/2016 | 20:48
13
931
4 ימים אינטנסיביים עם הרבה פיאצות, כמה פיצות והמון אוכל. 
זה פירוט כללי של המקומות שנדגמו. פירוט מלא על כל ביס וביס, ב-4 פרקים שונים, מופיע בבלוג שלי... 
בגדול - היה טעים, נעים וכיף. אחלה עיר רומא. אני כבר רוצה לחזור...
 
ערב  ראשון:
Sapori e Delizie - פיצריה שכונתית קטנה בשכונת מונטי החביבה בה היה המלון שלי. פיצה טובה ומקום חביב.
גלידרייה בשכונה: Gelateria dell'Angeletto. מקום קטן ואיכותי ביותר.
 
יום שני:
מסעדת Marzapane: ארוחת צהריים. מסעדה די חדשה, מודרנית, מושקעת ולא זולה. אוכל יצירתי של שפית ספרדיה צעירה שהיא כוכבת עולה במטבח הרומאי. מקום שמשדר אווירת מישלן. הלכתי על מסלול של ארוחת טעימות מושקעת של 6 מנות + מתאבן + pre-dessert.  הארוחה עלתה 59 יורו. לא זול, אבל מאד מושקע. ארוחה כבדה מאד ואיכותית מאד.
ארוחת ערב קלה ליד המלון: בר אוכל קטן חדש לחלוטין בשם Octopus. בר דגים ופירות ים בסגנון יווני. מקום חביב שלא הבריק בגזרת האוכל אבל בהחלט מהווה אופציה ראויה וקלילה למי שמשתכן קרוב. 
עוד גלידה לקינוח: Fatamorgana Monti. רשת גלידריות בוטיק איכותיות ויצירתיות עם כמה סניפים. מוצלח מאד.
 
יום שלישי:
Roscioli - Salumeria Roscioli. (רושיולי). מעדניית רושיולי. מקום מפורסם, מצליח ונחשב באזור שוק Campo di Fiuri. משלב מסעדה, מעדנייה ובר יין. מקום מושקע ולא זול. מנת פסטה כאן תעלה סביב 13-15 יורו. תכננתי במקור לקפוץ למאפייה הלא רחוקה של המשפחה (Antico Forno Roscioli) ולאכול פיצה או מאפה אחר אבל לא היה לי חשק לחכות שם בתור. מה שדגמתי היה בחלקו טוב מאד ובחלקו רק בסדר. 
Campo di Fiuri: השוק המפורסם. לא גדול אבל צבעוני ומעניין. 
Eeataly רומא: מתחם האוכל המקורה העצום (3 קומות אוכל + קומה רביעית שמיועדת להדגמות וקורסים) שנמצא בחלק דרומי פחות מתויר של רומא. מאד מרשים, מושקע, מסודר ויפה. לא זול. בהחלט מקום מומלץ לפודיז. 
מסעדת כוכב מישלן לערב: Stazione di Posta:
מסעדה שממוקמת בשכונה די דרומית, לא מתוירת ולא הכי נחמדה (Testaccio). המסעדה נמצאת במיקום די הזוי, בקצה חצר גדולה שצמודה למתחם גדול של תרבות, אמנות וחינוך. מי שכמוני מגיע ברגל, צריך לעבור כמה רחובות קצת פחות סימפתיים ודי עזובים וחשוכים כדי להגיע למתחם הפתוח שמוביל לכניסה למסעדה. בקיצור - מומלץ להגיע במונית עד פתח המסעדה. המסעדה עצמה מודרנית, מעוצבת וממש לא יקרה ביחס למסעדת מישלן. אכלתי ארוחת 3 מנות ב-45 יורו, כולל צ'ופרים והרבה לחם. דגמתי גם קוקטייל מעולה וכוס יין. בסה"כ אוכל טוב מאד, מעניין ואיכותי. 
 
יום רביעי
גלידה של בוקר: Gelateria La Romana. נדגמה בדרך מהוותיקן וטירת סנטאנג'לו לפסטיבל האוכל Taste of Roma שפניי היו מועדות אליו (בשכונה צפונית ב-Auditorium Parco della Musica). 
צהריים - פסטיבל "טעם העיר" רומא - Taste of Roma: במקרה לגמרי נתקלתי בפרסום על הפסטיבל הזה בבלוג אוכל ולהפתעתי הוא נפל בדיוק על תאריכי הטיול שלי שהוזמנו מראש. מה שנקרא - אירוע בהזמנה אישית...
פסטיבל שכלל שפע של דוכני אוכל של מיטב מסעדות רומא, ביניהן לה פרגולה (3 כוכבי מישלן) ועוד 6 מסעדות כוכב אחד. דגמתי 4 דוכני אוכל (מנות קטנות של 5-10 יורו) וקצת יין, והסתובבתי בדוכנים השונים, ביניהם גם דוכנים של הדגמות שיטות בישול, דוכני מוצרי אוכל ועוד. האירוע מאד מתוקשר וכל השפים הכוכבים נכחו, התראיינו והצטלמו. סה"כ היה יופי של אירוע. מסודר, מתוקתק, מעניין וטעים. 
ערב - עוד כוכב מישלן: Glass Hostaria. מסעדה של שפית נחשבת בשם Christina Bowerman שנמצאת בלב שכונת טרסטוורה הנהדרת וההומה. 
מסעדה יקרה יותר מהראשונה. מודרנית, מושקעת ואלגנטית, אבל לא פלצנית מאד. אכלתי ארוחת טעימות נהדרת של חלקי פנים ב-75 יורו (5 מנות + לחמים + צ'ופרים קטנים). יחד עם 2 כוסות יין, מים מינרליים וקינוח שילמתי 107 יורו. חוץ מהקינוח הדי בינוני הכל היה מעולה. יקר אבל שווה (ועדיין זול יותר מכתית למשל).
 
בוקר/צהריים אחרונים:
Trieste Pizza Roma - פיצרייה שכונתית נוספת בשכונת מונטי, ליד המלון, שאכלתי בה את ארוחת הצהריים האחרונה בטיול, לפני הטיסה. מקום שקיים כשנתיים ברומא, אבל יש מאחוריו רזומה של יותר מ-50 שנה מהעיר פסקארה. מקום מאד ידידותי עם מיני פיצות פשוט מעולות.
Grezzo Raw Chocolate - חייבים לסיים בגלידה. מקום שיושב ליד הפיצרייה. זו חנות שוקולד/קינוחים/גלידרייה די חדשה שמתמחה בשוקולד (מאקוודור) טבעוני ואורגני. מה שדגמתי (גלידות כמובן) היה מצוין. 
 
הדיווחים המלאים והמפורטים:
http://processing-food.blogspot.co.il/2016/09/mont...
http://processing-food.blogspot.co.il/2016/09/blog...
http://processing-food.blogspot.co.il/2016/09/blog...
http://processing-food.blogspot.co.il/2016/10/blog...