פורום ביקורת מסעדות
נושא: מע'דלה - הבזאר הטורקי בעכו (סאלו - לבקשתך!)  לצפיה בהודעה המקורית
תאריך: 27/10/2016 | 11:59
3
377
הגענו למע'דלה בשעות הערב קצת עייפים ועצבניים אחרי נסיעה מייגעת מצפון-צפון רמת הגולן ועד לעכו.
מסתבר שעל הכוונת הייתה מסעדה אחרת בבזאר הטורקי שנסגרה בינתיים וקרובי המשפחה המארחים דילגו בפזיזות על סבידה שהומלצה כאן בפורום ובחרו במע'דלה.
רוב החנויות היו סגורות לאור שעת הערב והאווירה הייתה... לא קיימת אבל - לשמחתי - לא נפגענו מהבחירה.

מדובר במסעדה קטנטנה. שולחנות על המעבר בבזאר או בכוך קטן שאיישנו את כולו. היינו 7 מבוגרים, ילדה ותינוק וגם הלקוחות היחידים באותו הזמן.
השף שימש תחילה כמלצר אבל הזעיק בהמשך תגבורת. הייתי קצת סקפטית לאחר שראיתי את המטבחון הקטנטן אבל כשהגיעו המנות התבדיתי.
דגמנו את רוב הראשונות בתפריט:

סינייה כרובית (28 שקלים), טבולה פריקי (25 שקלים), עלי גפן (28 שקלים) על לבנה מ ע ו ל ה ופטאיר (7 שקלים ליחידה), שהוא, כפי שנכתב בתפריט: כיסון אפוי מבצק דק ממולא בעשבי בר.
מנה מצויינת של סלט ירוקים עם אפרסקים ורוטב חמצמץ וזה, למיטב זכרוני סגר את הראשונות.
מלבד כרובית שאינני אוכלת - כל המנות היו טובות, טריות, תובלו ביד טובה והרשימו אותנו מאוד.

לעיקריות לקחנו סינייה דג (85 שקלים), קלמארי עם עגבניות ולאבנה (שהייתה לטעמי המנה המצטיינת של הארוחה), שרימפס טרי (לא מקולף) ועוד מנה אחת או שתיים שייתכן ושכחתי.

כאמור, מנת הקלמארי הייתה מעולה ממש. הקלמארי הרגיש טרי או שלכל הפחות נעשה במידת עשייה מדוייקת. כנ"ל השרימפס.
לסינייה דג פחות התחברתי אך זה עניין של טעם.

ביקשנו וקיבלנו ללא חיוב פנכות עם לאבנה וטחינה (הטחינה המעולה והאהובה עליי ביותר של קרוואן "סמל היונה") וכן רבעי פיתות באיכות בינונית.

את הארוחה ליווינו בבירת לאגר פסלטינית בשם שפרד'ס שמיוצרת בביר זית. הבירה הייתה קלילה ונעימה אם כי לא זולה - 25 ש"ח לבקבוק.

המינוס היחידי המשמעותי שמצאתי הוא היעדר כסא תינוק שהקשה עליי לשמור על הבגדים נקיים, לאכול ולהנות עד הסוף מהארוחה.

מומלץ.
ג'וי