פורום ביקורת מסעדות
נושא: פטאט, שישקו ועוד  לצפיה בהודעה המקורית
תאריך: 09/01/2017 | 11:34
7
590
בשישי השמש הוציאה אותי מהבית, אחרי כמה ימי מחלה.
 
אחרי כמה עצירות בדרך, הגענו תל-אביבה. רציתי לבדוק את פטאט - המקום החדש לצ'יפס הולנדי ברחוב קינג ג'ורג'.
מנה קטנה עולה 12 ש"ח, מנה רגילה עולה 18 ש"ח, ומקבלים כמה רטבים שרוצים.
לקחנו שתי מנות רגילות - שלי עם רוטב חמאת בוטנים חם ורוטב כמהין; שלו עם רוטב ארבע גבינות ורוטב פלפל.
הצ'יפס היו מעדת השמנים הרופסים חסרי הפריכות, די כהים והיתה בהם מתיקות כלשהי. רוטב חמאת הבוטנים היה טוב, ושאר הרטבים היו לא טעימים או סתמיים.
אהבנו את ההגשה בקונוס מקרטון עם מקום לרוטב, ואת השולחנות שהציבו עם חורים יעודיים לקונוס.
לא חושבת שנחזור, כי הצ'יפס פשוט לא היו טובים מספיק.
 
משם הלכנו לג'סמינו לפיתה משובחת, אבל כשהגענו לאלנבי 97, גילינו שהם סגורים בימי שישי (בשביל מה יש גוגל? למה את לא בודקת?). הבחור אמר ששישקו קרוב, והציע שנלך לשבת שם. רעיון מצויין.
 
הבר בשישקו היה נעים ושמח, כמו תמיד. הצ'ייסרים זרמו כמים, והיו אמורים לגרש את הוירוס שתקף אותי, אבל מסתבר שארמניאק לא מגרש וירוסים.
הזמנו וחלקנו:
איקרה משובחת (30), צזיקי סמיך ומלא שום וטעם (30) לביבות פראסה שהיו פחות מוצלחות והיה חסר בהן משהו שאני לא יכולה לשים עליו את האצבע (38), לוטינצה - סלט פלפלים (21) מתקתק ונפלא שהוסיף ללביבות ולקבאבים המצויינים (40). הבחור התחשב בי והזמין קבאבים לא חריפים, נכון שיפה מצידו?
שתיתי גם חצי ליטר גולדבטאר (26) והוא שתה מים, כי מישהו צריך לנהוג הביתה.
 
משישקו הלכנו ברגל דרך קינג ג'ורג', עצרנו בקונדטוריה וייס ולקחנו הביתה קצת עוגת פרג, ואיכשהו גם עוגת טוטי פרוטי שאמורה להיות כמו ביסקוטי, אבל לא יבשה, וגם פחות מוצלחת (לא נקנה שוב).
 
בטעות עצרנו גם בפטיסרי לאקלר - מקום סמוך לדיזנגוף סנטר, בו אפשר לבחור מאפים שונים, למלא בגלידה ותוספות שונות. לקחתי אקלר לא מוצלח, לא אוורירי ולא מעניין, עם גלידהת קרמל מלוח לא מוצלחת ולא מעניינת, ורוטב חמאת בוטנים סביר. לקחתי שני ביסים וזרקתי לפח.
 
הוירוס גרם לי לשלם ביוקר על הבילוי הזה, ואת המשך היום ביליתי במיטה.
 
בשבת, הרבה תה, מסאבחה מצויינת מעפיף בקלנסווה ותותים מהשדה של הדוד מקלנסווה.