פורום ביקורת מסעדות
נושא: מסעדת לויתן אילת  לצפיה בהודעה המקורית
תאריך: 14/02/2017 | 22:53
1
388
 אפתח כמו שגיא כהן- מסעדה שנעים לאכול בה. נכנסים למבואה ובה עלמת חן שכל תפקידה לקבל את פניך ולהושיב . יחסית מרווחת למעט 3 שולחנות זוגים מול ספה ארוכה - ישבנו 3 "גרציות" כל אחת לבד, בערב הראשון . שלושתינו אחרי ההופעה של יסמין לוי . עם זו הקרובה אלי אף קשרתי שיחה חביבה 
מוסיקה ברקע בעוצמה נעימה , אפשר לשוחח ללא קושי 
מלצרים עושים רשם מקצועיים, מאד נעימים וידידותיים . בעלת המסעדה עצמה , בג'ינס דוקא- מנקה את השולחנות בין הסועדים .
לפתיחה מקבלים מעין בגט אבל בצורת אליפסה טרי טעים עם איולי עשבי תבול - ללא חיוב . מנה נוספת כך הבנתי מהתפריט בחיוב של 10 שח כמדומני 
וקנקן מים צוננים . 
 
כפי שכבר כתבתי ,בערב הראשון ,בשל הופעה בשעה 20 חשבתי שלא נספיק לאכול שם והגעתי רק לקינוח. הזמנתי מראש מקום והודעתי שזה רק לקינוח . הגברת שהגיעה לפני -חשבו שזו אני ומיד הוגש לה תפריט קינוחים והיא תמהה על הענין 
הסועדת לידי אכלה רק מנה ראשונה של סלט עם שרימפס -חשבה שזה יהיה סלט חם אבל היה קר. היא בקשה להזמין מקום לששי בערב ואמרו לה שמלא לגמרי -אין אפילו מקום על הבר . 
 
בששי בערב שעה 19.30- מבט מהחלונות בחוץ הראה שהמסזעדה חצי ריקה , הצטערתי בשבילה ומאד שמחתי להכנס ו..לפגוש אותה מסיימת ארוחה . מתברר שאחרי שהלכתי הביאו את ספר ההזמנות ומצאו לה מקום בכל זאת .
למחרת פגשתי את ליאור שף המסעדה (שיצא בחמישי בערב ועבר בין השולחנות וכך הכרנו)בקונצרט לילדים - אמר שהמדיניות לא למלא לגמרי את המסעדה כדי שיוכלו לתת שרות טוב . "כסף זה לא הכל " אמר לי והתאהבתי בו 
 
ואחרי הקדמה כה ארוכה- מה אכלנו ?
חלקנו מנה ראשונה של טרטר טונה טריה וטונה קונפי - טעים מאד , הוגש עם עלי צלפים כבושים - אכלתי 2 עלים ולא הבנתי את הרעיון 
 
עיקריות - הוא לקח נתח קצבים עם תבשיל כרוב סגול ותבלינים ופירה - קבל מנה עם שני נתחי בשר גדולים עשויים מדיום - לדעתי מנה לחלוק-בדיעבד אבל רציתי לאכול דג בלויתן ולקחתי מוסר ים ברוטב חמאה לבנה, לימון, בייבי שרימפס ושומר 
שוב מנה גדולה- נתח ענק של דג עשוי היטב . פחדתי שיתקרר ואכלתי יחסית מהר. למחרת "התלוננתי" לשף על גודל המנות ואמר שמנת הדג שלי היא מהקטנה במנות העיקריות . מנה מצוינת , שילוב מענין עם השומר .
לדעתי עדיף להקטין את המנות ב 20% וכך את המחיר שהוא סביב 150 שח לעיקרית 
תפריט הקינוחים השתנה במעט מערב קדם , במקום ברולה חמאת בוטנים ששמתי עין עליו היה ברולה הל , אי לכך התענגתי שוב על קינוח הפבלובה לימון 
החשבון כולל מקיאטו שהוגש עם עוגית קנטוצ'יני אלוהית סביב 400 שח 
לא זול אבל היה נעים מאד וטעים מאד . 
אני כבר מחכה לפסטיבל הג'אז בקיץ .אז נחלוק מנה עיקרית ואתפרע יותר בקינוחים