פורום ביקורת מסעדות
נושא: עיסקית צהריים בשבת במסה  לצפיה בהודעה המקורית
תאריך: 10/07/2017 | 21:33
17
570

לפני כמה שבועות ביקשתי המלצה על עיסקית צהריים בשבת לחובבי דגים ופירות ים.
קיבלתי המלצות שונות ובסופו של דבר הארוחה הזו התגלגלה לכזו בה הזמנתי את אחי ואכלנו רק שנינו. נתתי לו לבחור והוא התלבט בין קפה אל נור לבין מסה. אני הכרעתי בעד האחרונה גם משום שלא שמעתי עדיין על קפה אל נור אחרי השינוי, וגם משום שזמננו היה קצוב ומבחינת נגישות וחנייה למי שבא מחוץ לעיר מסה קורצת יותר. בדיעבד, קראתי לאחרונה דיווח לא מתלהב של בוב על קפה אל נור ושמחתי בבחירתנו.

צלצלתי למסעדה בשעה 11:45 בצהריים והזמנתי מקום לשעה יותר מאוחר ללא בעיה. בכל זמן שהותנו המסעדה לא היתה מלאה בסועדים, אפילו לא בשולחן המרכזי. אנחנו ישבנו בצד, כפי שביקשתי.

עיסקית שבת עולה 146ש"ח, והמסעדה מאפשרת גמישות רבה כשניתן גם להזמין בנפרד מנות מהראשונות ו/או מהעיקרית.
 
ראשית קיבלנו סלסלת לחמים שהכילה שתי פרוסות לחם לבן טרי מאד אך גם סתמי מאד, ושתי פרוסות לחם כהה טעים ועשיר. יחד עם הסלסלה קיבלנו שלוש פנכות ובהן שמן זית וחומץ בלסמי, מטבל סלק וממרח לימונים כבושים שהיה פחות מוצלח ממה שזכרתי אותו.
 
למנות ראשונות אכלנו –

אחי בחר במנה ממיוחדי היום של סשימי לברק על גספצ'ו ירוק, זרעי עגבניות ושברי פיסטוק. בשר הדג היה טעים לדבריו  וכך גם הגספצ'ו. עם זאת, זו לא היתה מנה מבריקה או מעניינת מאד.
היא היתה בתוספת מחיר.
 
למרות שהצהרתי שאחלוק עם אחי מנות דגים, לא התאפקתי והזמנתי למנה ראשונה את המנה של שקדי עגל על טורטליני בטטה, קרם שורשים וציר בצלצלי פנינה. זו מנה שאכלתי בעבר ומאד נהניתי ממנה. גם בביקור הזה הבשר היה מצויין וטעים מאד וכך גם הרוטב. הטורטליני לעומת זאת לא היה אחיד ברמתו וחלק מהבצק היה עבה וגס. תוספת של 15ש"ח.
 
 
למנות עיקריות חלקנו –

מנה ראשונה ממיוחדי היום היתה של מוסר ברוטב הדרים ודפי פסטה עם אגוזים ופטריות. נתח המוסר היה בשרני ועסיסי והרוטב היה עשיר ונהדר. שנינו אהבנו אותה. מנה טובה שהיתה בתוספת של 28 ש"ח.

מנה שניה היתה של פילה לברק עם רביולי של בצלי שאלוט וקציפת פורצ'יני. במנה היו שני פילטים של דג טעים עם פטריות וארטישוק שנחו כולם בקציפה הטעימה. דווקא הרביולי, ממנו היתה נציגות סמלית לשניים בלבד, לא הותיר חותם וחבל כי הייתי שמחה לטעמים מודגשים יותר של המילוי. תוספת של 10ש"ח.
 

לקינוח אני בחרתי עבור שנינו בקינוח תות של שכבות מרנג, שטרוייזל, פירות יער וכולי בצנצנת כשמעל נחים להם שני מקרונים ורדרדים. בעיני זה קינוח מנחם, מתוק במידה ואולי לא מתחכם אבל בהחלט עושה את העבודה. 66ש"ח.
קיבלנו על חשבון המסעדה גם קינוח נוסף של שטרוייזל עם גלידת פטל טעימה מאד.

שתינו מים קרים בכוסות שמולאו לאורך הארוחה כולה. עם הארוחה אחי הזמין אספרסו קצר שהגיע קר יחסית אבל לצערי הוא התעקש לא לבקש אחד חדש ורותח, כמו שצריך להיות. 11ש"ח.
 
השירות היה, כרגיל, ללא רבב. המלצרית שלנו ידעה להסביר על כל מנה ומרכיביה, ציינה את מחירי מנות הספיישל והיתה ידידותית וקשובה לכל שאלה או בקשה.
 
הכל עלה 432ש"ח.
 
למרות שהיו פה ושם מעידות קלות, והיתה תחושה שמבחינת האוכל לא הכל הבריק, זו היתה ארוחה טובה מאד באוירה נעימה.