פורום ביקורת מסעדות
נושא: VERJUS  לצפיה בהודעה המקורית
תאריך: 07/11/2017 | 09:23
342
המסעדה חמודה, האוכל מוצלח אבל במקום האחרון מכל המסעדות: ניכר שהשף משתדל, אין שגיאות במנות אבל ברובן גם אין "וואוו" - הרגע הזה של הביס המרגש. אולי מרוב שהם מכינים הכל לבד לא נשאר להם זמן להגיע לביס הזה?
הארוחה נפתחה במגון פתיחים שמגיעים ביחד: מלון כבוש עם קרם פרש וביצי סלמון, טארט בצל וענבים, גבינה עם דלעת שטובלים בה מקלות מלוחים, פיסת טרין ארנבת, ולביבות תירס קטנות עם איולי מתובל. המלון היה מיוחד, הטארט היה עשוי נהדר - בצק משובח, השאר היה טעים אך סתמי משהו.
הארוחה נמשכה עם מעין פסטה עשויה מסלק, שהוגשה עם יוגורט וקוויאר. מנה לא שיגרתית.
לחם (עשוי במקום) וחמאה מלוחה (עשויה במקום) היו נפלאים...
טרטר של בשר מעושן היה המנה הטובה מבין המנות המלוחות - כמות נאה של בשר נא עם טעמים עדינים של עישון, שהגיע מכוסה בעלה תרד בר. יופי.
המנה העיקרית היתה...כרובית. נתח גדול של כרובית צלויה עם לימון וצלפים+רוטב חמאה חומה (שלא היה אגוזי מספיק לדעתי), הוגש עם תרד מאודה, ומחבת של ברנדאד (תערובת תפ"א ודג) עם שכבת תפ"א פריכים מעל. הכרובית היתה טעימה מאוד, וגם הברנדאד היה חביב, אבל לא הבנתי מה הרעיון של המנה (או בעברית: למה התכוון המשורר)
הקינוח היה המנה הנהדרת בארוחה: פירורי מאפה תירס עם קרם תירס חם, פטל טרי וסורבה פטל. פנטסטי.
האם אשוב? לא נראה לי. יש דברים מעניינים ומרגשים יותר בעיר האורות.