פורום ביקורת מסעדות
נושא: ולארוחה- ארוחת פרידה קלואליס  לצפיה בהודעה המקורית
תאריך: 14/12/2017 | 08:55
233
היינו שלושה. נכנסים למסעדה ומיד תחושה חגיגית - מפות לבנות, תאורה טובה , לא היתה מוסיקה- אפשר היה לדבר 
לשולחן הגישו סלסלה עם מעין פיתות עבות מקמח כהה ופרוסות בגט, צלחת עם המלפפונים החמוצים שנפלאים שלהם (היכן ניתן לקנות ?) וזיתים שפחות אהבתי 
 
תפריט ארוחת הפרידה- כולל בחירה של מנה ראשונה ועיקרית - בכל קטגוריה שפע רב של אפשרויות 
שלושתנו בחרתי לראשונה ב"קוקיה וכבד אווז על הפלנצ'ה בביסק סרטנים" בפועל הגישו שתי קוקי סאן ז'אק צרובות, פרוסונת כבד אווז על כל אחת בביסק סרטנים , מנה מיוחדת וטעימה מאד 
המלצר פינה כלים ניקה שולחן וקבלנו מנקה חייך- כוסית עם סורבה שמפניה- מוכר לי מארוחות קודמות שם , סורבה נפלא בכוסית עם שמפניה 
 
לקראת העיקריות הביאו צלחות עמוקות לזנבות השרימפס וקערות עם מי לימון חמימים . קלאסה. 
היא לקחה שרימפס ברוטב גבינה כחולה ותפוחי עץ- מנה קלסית של המסעדה, פעם ראשונה שהיא  אכלה אותה והתמוגגה. 
שנים לקחנו ריזוטו סרטנים עם שרימפס- המנה הוגשה בכלי מתכת שטוח מחומם , הריזוטו היה טיפה יבש לי, השרימפס הצרובים הונחו כשקצה אחד שקוע בריזוטו - טובים . הייתי כעבר מלאה ואכלתי רק מחצית מהריזוטו .
אם אתם הולכים לשם- מציעה לא לקחת את המנה לאור אפשרויות אחרות בתפריט , אגב יש גם שתי מנות בשר .
 
תפריט ארוחת הפרידה כולל קינוח אח דלזוג- היינו , כאמור שלושה , אמרו שיכולים לבחור שנים - מתפריט המסעדה הרגיל . רשימת קינוחים ארוכה וכולם מיוחדים חוץ מקרם ברולה אחד, למיטב זכרוני 
שכנעתי אותה לקחת קינוח בשם לימונאיה - מוס לימון עם עיגולי מרנג ובצד דובדבני אמרנה ופרורי אגוז לוז גרוס , היא לא התלהבה אבל ויתרה לי ובדיעבד הודתה - מוס אוורירי בחמיצות הנכונה . חבל שהיה צרך לחלוק
לו יש סכרת ובתפריט קינוח אחד ללא סוכר- מוס שוקולד עם סורבה מנגו- לא רצה מוס שוקולד ובקשנו רק את הסורבה- הגיעו שני כודרים סורבה מנגו על תחתית של תפוח עץ- "עזרתי " לו- סורבה מושלם וכלל לא חשתי בהעדר הסוכר 
 
המסעדה היתה מלאה כדי שלושת רבעי. השרות היה מופתי 
החשבון- 195 שח לסועד, כוס יין- מרלו ירדן לו ושרדונה של יקב ספורה - שיבחה מאד הוסיפו כ100 שח ובקבוק סן פלגרינו 30 שח 
 
אני חושבת לחזור בשבועים הקרובים לנסות מנות אחרות מהתפריט לפני שיסגרו. נדיר לקבל ארוחה ברמה כה גבוהה, בתנאים סביבתיים מושלמים. 
 
הולה, המסעדה החדשה תפתח כנראה בפברואר, כך אמר לנו הסומליה הנחמד