פורום ביקורת מסעדות
נושא: Portfolio  לצפיה בהודעה המקורית
תאריך: 27/01/2018 | 16:20
3
272
בערב לפני האחרון רצינו ללכת ל FIELD, אבל אז התברר לנו שהם לא פתוחים בימי שני.
פתאום נזכרנו שממש 200 מטר מהמלון שלנו ראינו את מסעדת PORTFOLIO. כל פעם שיצאנו מהמלון והלכנו לעבר מרכז העיר חלפנו על פניה. זכרנו גם שמישהו הזכיר אותה כאן בפורום. גם באתרים המקומיים היא מוזכרת ומאוד מומלצת.
הזמנו מקום לארוחת ערב והגענו סביב 19:30.
המסעדה היתה חצי מלאה, אך במהרה התמלאה כולה.
המסעדה מעוצבת בצורה מודרנית ומנוהלת בידי צוות צעיר וסופר מקצועי.
כל מנה שהוגשה לנו ע"י המלצר המאוד נחמד, שליווה את כל הארוחה, תוארה עד לפרטי פרטים הקטנים ביותר, כולל מרכיבים מדוייקים.
לפתיחה אישתי לקחה כוס שמפניה.
נשאלנו האם נרצה להזמין תפריט טעימות, או מהתפריט הרגיל.
החלטנו ללכת על תפריט טעימות אחד ולהזמין במקביל ארוחה מהתפריט הרגיל.
שאלו אם נרצה לחלוק בכל המנות וכשענינו בחיוב לכל אורך הארוחה קיבלנו זוג צלחות במקביל למנות שהוגשו.
הסכום הוחלף לאחר כל מנה ללא יוצא מן הכלל וזה אומר לפחות 5 פעמים (אם לא יותר).
לפתיחה הגיע OTH מין מנה נחמדה על גבי כפיות. המנה כללה דג טונה ומיני ירקות ורוטב. ביס אחד מדהים שלצערי לא אוכל לפרט ממש במדויק מה כלל (למרות שקיבלנו הסבר על תכולתו עד לרמת המולקולה).
ארוחת הטעימות כללה תחילה טרטר כבש ובשר חזיר, ארטישוק ירושלמי, פטריות, חמוציות, מוס שלוט ברוטב ג'ין. מנה לא גדולה אך ממש טעימה.
מנה ראשונה נוספת מתפריט הטעימות היתה קוקי סנט ג'אק וכבד אווז, ברוטב דלורית, תאנים, צנוברים, ספק טוסקני (מין נקניק טוסקני מעושן) וחציר שהועלה באש !
המנה הגיע מכוסה ובפנים חציר מעשן שפונה ע"י המלצר יחד עם המכסה בתום ההצגה.
גם המנה הזאת היתה מעולה. הצדפות היו כל כך רכות וממש נמסו בפה. לא מובן לי איך הגיעו לדרגה מושלמת כזאת.
מנה ראשונה מהתפריט היתה כדור ארנצ'ינה עם גבינת צ'דר, זעפרן, קולי פלפלים מעושנים ונקניקיית צ'וריסו. מנה מאוד מעניינת שהתלבטתי אם להזמינה ולבסוף התבררה כמנה חביבה וממש לא רגילה.
לפני המנות העיקריות הוגש מרענן חך מאוד מעניין (שלצערי אין סיכוי שאזכור את מרכיביו שהוסברו גם הפעם עד לדרגת אמנות).
למנה העיקרית בארוחת הטעימות הוגש פילה בשר צבי עם סלרי, תאנים, קייל, ברוטב ROSEHIP (לא בדיוק יודע מה הרכבו).
אכלתי בעבר בשר צבי כמה פעמים, אבל הפעם הוא היה פשוט מדהים. מנה לא גדולה במיוחד, אבל כל ביס משגע !
למנה העיקרית מהתפריט הרגיל הזמנו חזה ברווז עם חומוס, כרוב אדום, קייל ברוטב ברווז ותבלינים ארומטיים. הברווז הוכן במדויק, היה רך כמו חמאה וטעים להפליא.
 
למנות האחרונות מתפריט הטעימות קיבלנו מנה מאוד יפה ולצערי בכלל לא טעימה !
אין ספק שהושקע מאמץ רציני לייצר את מנת חלת הדבש (כך היא מתוארת בתפריט), עוגת גבינה (שלא הבנתי בדיוק את המצאה), סורבה לבנדר, קראנץ' קרמל וויניגרט דבש. כלום לא היה טעים במנה הזאת ! פשוט כלום ! כששאלתי את המלצר למה כדור הסורבה שחור- הוא ענה שהוא מעורבב בדיו תמנונים. נו טופפפפפ. המלצר שאל למה לא אכלנו את המנה ועניתי בפשטות שהיא לא טעימה. הוא התנצל וסיפר שהדעות לגבי המנה הספציפית אכן חלוקות. יש כאלה שאוהבים אותה ויש שלא. בכל אופן הוא אמר שהפידבק יגיע כמובן לשף. לפי דעתי הם מגישים אותה בגלל המראה ופחות בגלל הטעם...
המנה האחרונה הנוספת היוותה פיצוי הולם...שוקולד 63% של Michel Cluizel-Vanuari.
דובדבנים חמוצים, קלמנטינות וקרמל מומלח. מנה מעולה, כשהשוקולד היה במצב צבירה בין נוזל למוצק. פשוט וטעים.
 
את הארוחה הזאת ליווינו בקיאנטי (ריזרב), שהתגלה כממש טוב.
תפריט היינות במסעדה הזאת מאוד גדול וחלק מהיינות מגיעים למחירים של 30000 ש"ח !!!
כל הארוחה (למעט מנה אחרונה אחת) היתה ברמה מאוד גבוהה. השירות היה סופר מקצועי וקשוב.
מחיר הארוחה היה כ 700 ש"ח (כולל, כוס שמפניה, מים ופעמיים קפה), שמתוכם היין עלה כ 200.
מחיר הגיוני בהחלט לארוחה ברמה כל כך גבוהה.