Calata 15 - מסעדה איטלקית - הרצליה פיתוח
וואו לא כתבתי פה עידנים... אבל מי שעדין מציץ או מי שיכיר מעכשיו, יוכל לנבור בעשרות (אולי יותר) המתכונים והרשומות שיש פה בבלוג העתיק הזה. בתקווה שאולי להתחיל לעדכן אותו שוב מידי פעם, במסעדות, במתכונים מדהימים ביתיים ואחרים וברשומות אחרות כמיטב המסורת. אז עברו המון המון שנים מאז שהיינו פה יחד, והפעם הרשומה שפתוחת את העונה הנוספת של בלוג האוכל ANDIAMO היא בעצם סקירה או ביקורת של מסעדה חדשה שנפתחה ממש לפני כמה שבועות בהרצליה פיתוח. בדרך כלל הייתי רושם רק על מסעדות מוצלחות מאד שהייתי ממליץ ונמנע מלכת...
קרא בבלוג
ביקור במסעדת לאון ויוז'י סטקייה רומנית
אני ממשיך במסעי לסקור את שלל המסעדות הרומניות הפזורות ברחבי הארץ... את לאון ויוז'י אני אישית לא מכיר 40 שנה ולא את הוריו של הבן שהיום מנהל ובעל המקום יחד עם יוז'י עצמו שממונה עדיין על הגריל. את הסיפורים שמעתי; ככה מיד שנייה. או מהבן עצמו שישב איתי פעם והעלה זיכרונותעובדות על המקום, על האוכל, על לאון ועל הסועדים שבאים ופוקדים את המקום באופן רצוף כמעט כל חייהם. החיפאים הוותיקים בוודאי מכירים את מסעדת הפועלים הרומנית הזו ברח' הנביאים. ואני מניח שרובם אכלו שם פעם או פעמיים בחיים. אלו שלפחות נמנים ע...
קרא בבלוג
ביקור במסעדת הנמל 24 - חיפה
זה יהיה קשה. הקדמה - סוף. אני צריך ללכת פה בין טיפות הפעם, כי מצד אחד, אין כמוה בחיפה, בעצם חיפה לא משופעת במסעדות Fine Dining... כפי שרובכם כנראה יודעים והנמל 24 יחד עם עוד 2-3 שמות (כנראה בלחץ) יהיו היחידות ברשימת המומלצות מהמקומיים, בעת ניסיון נואש של מבקרים להוציא מהם איזה שהוא שם. ומצד שני, החוויה שלי במקום, גם אם היא הייתה חיובית בגדול וסה'כ טובה, עדיין יש לי לא מעט תלונות ואכזבות ממנה. אני בהחלט חושב שהם היו יכולים לעשות כמה דברים אחרת ולהביא את המסעדה הזו לשיאים אחרים לחלוטין... קצת חבל ...
קרא בבלוג
ביקור ב לה אוטרה - תל אביב
נגד כל הסיכויים וגם הטבע שלנו שלא למהר ולעלות על רכבת ההייפ התל
אביבית ולנסות כל בר או מסעדה שנפתחת בתקופה האחרונה, אם הביקורות לגביה טובות או
גרועות, עשינו זאת. בשבת בצהריים הרמנו טלפון ל 'לה אוטרה' שבירקון, לבדוק אם
יש להם זוג מקומות עבורנו באותו הערב. בהפתעה רבה, הציעו שנגיע בתשע וחצי ושיש להם שולחן עבורנו אך לא מקום
על הבר שביקשנו במקור (שהגענו, נתנו לנו לבחור בכל זאת...על בסיס משחק כיסאות עם
זוג אחר שרצה שולחן למרות שהזמין בר) שמחנו בצהריים שלא צחקו עלינו בשל ההתארה המאוחרת לליל שבת והגענו
...
קרא בבלוג
ביקור במסעדת הבית התאילנדי - תל אביב
לבושתי זו הפעם השנייה או השלישית סה'כ שאני במסעדה המופלאה הזו, הדרך לתל אביב אף פעם לא הייתה קלה בשעות הבוקר והצהריים ובערב להכנס לרשימת הסועדים בבית התאילנדי- מממ, יש להזמין מראש לא מעט זמן כדי להכנס פנימה, כך שזה דורש הכנות ארוכות טווח. טוב נו, זו לא בדיוק מסעדה בלב מנהטן, אך כמו יהודי טוב הייתי חייב להאשים אותם על כך ולא את עצמי. ובכל זאת, 'התנועה האסייתית' בקולינריה ברחבי הארץ תפסה תאוצה ברבות השנים ומה שהיה פעם 'סיני' בשנות ה 80 וה 90, היום זה אסייתי, תאילנדי, סושי וכן הלאה. מסעדות צצות כמו...
קרא בבלוג
ביקור אחרון (ארוחת פרידה) במסעדת פרסקו - רחובות
בימים טרופים אלו שאנו חווים את כוחה (עלייק) של המדיה החברתית על
החלטות הרות גורל של מסעדות (ע'ע יונתן רושפלד- סגירת המסעדה 'ארוחת ערב'
ופיאסקו המחירים ) חשבתי לעצמי בעודי אני נוסע מחיפה לרחובות הרחוקה למען 'ארוחת
פרידה' ממסעדת 'פרסקו', שאולי אם אכתוב סקירה או לפחות איזה פוסט כזה
או אחר אצליח לשנות את החלטת בעלי רשת קארל ברג (הוא בעל המסעדה) לחזור בו מטירופו
ולהשאיר את אי השפיות והאוכל הטעים על תילו. את מסעדת פרסקו אני מכיר כבר שנים אחורה, מאז שנפתחה ברחוב הרצל,
בסמוך לכניסה מבילו אל רחובות. היא ...
קרא בבלוג
ביקור במסעדת גוז' ודניאל - בני ציון.
את הסיקור הזה כתבתי לפני כמה חודשים בפיתחו של החורף, אז קחו בחשבון את נוסח הטקסט :-). את שמה של מסעדת גוז' ודניאל אני שומע כבר זמן רב, עוד מהרגע שנפתחה
ונהייתה אייטם אצל רב המגזינים, כתבי האוכל, הבלוגרים וחובבי טעם וריח שמסתובבים
היכן שרובנו שואבים את המלצותינו. מ שום מה, על אף לא מעט ביקורות טובות ומהללות, לא היה לי את הדרייב
הבלתי מוסבר לגשת ולנסות. בהייה בתפריט דאז ומאז- עוד כמה פעמים, העביר עלי תחושה
של קופי פייסט טיפוסי ישראלי. 'ביסטרו ים תיכוני' קוראים לזה. השפעות איטלקיות וצרפתיות
עם 'נגי...
קרא בבלוג
ביקור במסעדת רפסודיה רומנית יפו.
וואו, עבר כמעט חודש מאז שפרסמתי רשומה, אני לא חושב שהייתה כזו תקופה ארוכה בין רשומות מאז שפתחתי, אך החיים חזקים יותר מחלומות, כך שיצא מה שיצא. בכל מקרה, הנה, כמה ימים לפני היום הולדת שלי ובסמוך לביקור נוסף במסעדה הזו עם משפחתי, הגיע הזמן שגם אתם תכירו. 'שר האוצר נכנס למסעדה רומנית אוכל צ'ורבה. פתאום נכנס השר הפנים, אז השר הפנים שואל אותו: כמה? אז השר אוצר אומר לו: שבע. אז השר הפנים אומר לו: מה שבע? אז השר האוצר אומר לו: מה כמה? האמת, שאין פעם שאני נכנס למסעדה רומנית (שזה בערך פעם בשבוע לכל הפחות...
קרא בבלוג
ביקור במסעדת מול ים - נמל תל אביב
מזה שנים שאנו מתכננים להגיע למסעדה שמדורגת כבר לא מעט שנים - מספר
אחת בארץ מול ים. את שמה של מול ים, אני עוד זוכר מנערות שעוד אז 'אספתי' כמה
מספרי גומיו שיצאו במהדורה עברית על מסעדות ארץ ישראל. אז באותם השנים, מול ים
וקרן המיתולוגית של השף חיים כהן כיכבו שם עם מספר המצנפות הגבוה ביותר אם זכרוני
אינו מטעה אותי. יורם ניצן, שף מוכשר שיועד בכלל להיות מהנדס, מבשל במסעדה קטנה בנמל
תל אביב. שהקים ב 1995 שלום מחרובסקי יחד עם בנו בן שגם אחראי על היין במקום. אני
מניח שכל פודי בארץ מכיר את השם אם לא היה שם...
קרא בבלוג
הביצה שהתחפשה - אגס בר דיינר ישראלי
זה מתחיל כמו סיפור ילדים, של אהבה לאוכל, ביצים ועבודה עם אנשים. ממשיך עם שני חברים שהיו שכירים כל חייהם וכמעט כמו כולם, חלמו על לפתוח מקום משלהם, להיות אדונים לעצמם ולהביא פרנסה למשפחתם. מה יצא מכל זה? הדיינר הישראלי הראשון בחיפהנשר. את הפרסום על אגס בר דיינר פגשתי לראשונה באיזה באנר כזה או אחר בפייסבוק כמובן. החברה שם שכרו את שרותיו של מישהו שישווק אותם קצת ברשת, כי להם, פשוט אין זמן לזה. לגיטימי. להרים עסק מאפס עם כמעט בלי עובדים, לשפץ, להרכיב תפריט, לבשל ולשרת בין יתר הדברים, זו עבודה קשה ומ...
קרא בבלוג
ביקור בגריל הרומני - חיפה
כבר מזמן שרציתי להתחיל לעשות סדרת ביקורים
מסודרת לכל המסעדות הרומניות בארץ. יש אפילו תכנית כזו, לחבר קרוב ולי, לעבור
בכולן מדרום ועד צפון הארץ, יחד. בחלק מהן - היינו כבר... אני אישית מכיר כנראה את כולן. מדרום ועד הצפון. בתור ילד להורים רומניים ואחד כזה שלא רק גדל על המטבח והגריל הזה, אלא גם למד לאהוב
אותו יותר מכל דבר אחר כמעט בחייו זה מנדטורי עד כדי לפתוח אחת בפנסיה :-). ישנן כמה וכמה מסעדות ששמן הולך לפניהן ובתקווה
שאסקור את מרביתן, בזמן כזה או אחר אם לא את כולן (אשתדל) - פה בבלוג. אז יש למה ל...
קרא בבלוג
ביקור במסעדת סינטה בר
אנחנו באמצע חודש סתווי, וואלה, כמעט חורף. ערבים קרירים עוברים אותנו ואפילו
גשם לפרקים. מזג אוויר טרופי של ממש, ובכל שנה הוא נהיה משוגע פי כמה. החלטנו לצאת
די מאוחר אבל איחרנו אף עוד יותר אחרי שנתקלנו קצת בתנועה פה ושם ובנושאים פרטיים. הזמנתי במקור מקום ל'קלמאריס', אחת מהמסעדות שעל ההר הפונות לנוף המדהים ביותר
בארץ אולי. אך אחרי חמש דקות של הסתכלות בתפריט שלהם, כל מה שיכולתי לראות זה את
צמד המילים גבינה צהובה, שהוציאו אותי משלוותי. אמרתי יאללה, נלך מפה. לא עושה לי
טוב המקום הזה. קמנו, בירכנו לשלו...
קרא בבלוג
ביקור במסעדת אל באבור - יוקנעם
על אל באבור אנו שומעים רבות, יש ים של דיווחים ברשת, ביקורות בכל
עיתון או מגזין בארץ וכנראה יש מעט מאד אנשים שאוהבים לאכול וחיים בארץ שלא מכירים את
המסעדות של חוסאם עבאס שמקורה באום אל פחם והיום ניתן למצוא סניפים גם ביוקנעם, צמת מזרע
ועוד. חוסאם עבאס התפרסם בעקרון בשתי נקודות בחייו, מהמסעדות כמובן ומהתכנית
קרב סכינים שהתחרה מול השף הצרפתי סטפאן. חוסאם מעיד על עצמו כשף ערבי והמסעדות שלו
כגורמה ערבי ולא עוד מסעדת שטאנצ' של חומוס צ'יפס סלט, אם כי יש את אותם הדברים וזו בגדול אותה הגברת
בשינוי אדרת אם...
קרא בבלוג
ביקור במסעדת מגדלנה על שפת הכנרת
את המושג מסעדת שף אנחנו שומעים די הרבה לא רק בארץ, אלא ברחבי העולם ובתקופה האחרונה של כמה שנים נגיד- אנחנו גם מגלים את השפים מהמגזר הערבי, בעיקר בארץ. למרות שמסעדת מגדלנה בצומת מגדל שעל שפת הכינרת רושמת באודותיה, שהיא הראשונה בארץ שמתהדרת בטייטל שכזה, עוד לפנייה היו - דוחול ספאדי (דיאנה- נצרת) ו בעיקר חוסם עבאס (אל באבור) שהיוו את חלוצי השפים הערביים שהרעיפו בעיקר על עצמם שהם עלי מסעדות שף מבוססות מסורת ערבית. אבל לא על 'היריבות' ביניהן באתי לדבר וגם לא על הרעיון שעומד מאחורי מסעדות שף ערביות או...
קרא בבלוג
ביקור במסעדת TAYA - קדימה
בעקבות הסקירה שכתבתי לפני כמה ימים על
מסעדת ' Buckaroo ' קיבלתי
גם כמה הצעות לניסיון באזור 09... אז אני ממושמע, מיד קמתי וניסיתי אחת מהן
שנראיתה לי מספיק מעניינת כדי לפקוד אותה מייד לאחר ההצעה. והנה אנחנו מוצאים את עצמנו, אנוכי ורב
נשמתי שתחייה חיים ארוכים... במסעדה חדשה. לא רק חדשה עבורנו, אלא גם חדשה בסצנה
הקולינרית. כמו רב האנשים אני מניח שמסתובבים באזור
השרון, שמחנו על עוד נקודת ציון קולינרית על המפה האזורית וכל כולנו קיווינו לערב
סביר עד טוב. על 'טוב מאד' אנחנו קצת פחות חושביםמפחדים לחשוב....
קרא בבלוג
ביקור במסעדת Buckaroo - רעננה
במערב הפרוע כאשר היד על ההדק הייתה
קלה, רוכבי סוסים חמושי אקדחים מאזור קליפורניה שהיו נקראים 'באקארוו' BUCKAROO היו עוצרים באם הדרך לפחית שעועית על מדורה פתוחה ואם התמזל מזלם
גם לקצת בשר מיובש שהיו לוקחים איתם או בשר צייד. אז למרות שבתקופה האחרונה יש הרגשה
שארצנו הקטנטונת נהפכה לגרסה של המערב הפרוע, לעצור באם הדרך לפחית שעועית על
מדורה פתוחה עוד לא הגעתי, אבל במפתיע למסעדה בשם BUCKAROO דווקא כן. בהמשך למעבר דירה מיוחד מאד של שבע
שמיניות נשמתי לאזור השרון, הצלחנו בעזרת הרשת למצוא קצת 'שמות' של
מס...
קרא בבלוג
ביקור במסעדת שיין & שארפ
זו מסעדה שדובר עלייה המון שהיא נפתחה והאמת שהיא די הדליקה אותי כבר בסקירות הראשונות, אבל משום מה, לא הגעתי אליה עד כה. חבר שנפגשתי עמו באותו היום בבוקר, שילב ארוחת צהריים בפגישתנו ועל הדרך שהיינו כבר בסביבת הסינרמה, זו הייתה הזדמנות מעולה לפקוד את המקום ולסעוד עסקית 'קלילה' בשעות הצהריים המאוחרות. אני מאד אוהב להגיע בשעות הללו, מכיוון שהמקום פחות הומה מיד לאחר הסרוויס העמוס לעייפה של עובדי הסביבה ועוברי אורח כמובן. כך המסעדה עדיין מתפקדת אך היא שקטה יותר ונעימה יותר לסעוד ולהביט סביב. את שיין אנ...
קרא בבלוג
ביקור במסעדת רפאלו - איטלקית בקסטרא
קניון קסטרא כבר מזמן הוספד ע'י קהל היעד, חיפאים או עוברי אורח באשר הם. מרכז מושקע שפשוט נשאר נטוש ומלבד כמה חנויות נישה שעדיין מחזיקות שם את מרכולתן וכמות ספורה של מסעדות בתי קפה.. אין הרבה מה להגיע להסתובב במקום. המיקום הפינתי שליד מקומות העבודה הגבוהים באזור (גוגל, נטוויז'ן, אינטל, אלביט ועוד), מביא להם לא מעט סועדים בעיקר בשעות הצהריים, והמגה שבתחתית הקניון משלב תעבורה במשך כל שעות ימי השבוע. אחת המסעדות המתגוררות כבר כמה שנים במתחם ועובדת חזק מאד היא הרי 'מינה טומי' שמשלבת מטבחים מהמזרח הרח...
קרא בבלוג
ביקור במסעדת בוסי רון , שוק התקווה.
באחד מימי השבוע, הייתי בפגישה מעניינת מאד באזור יפו... אחרי כמה
שעות שהפה שלי התייבש כבר מדיבורים, מצגות ועוד- ברגע אחד קמנו ואמרנו, יאללה לאן הולכים לאכול.
היינו גמורים מעייפות ורעבים למוות. טוב אצלי זה לא כזה מפתיע, אני רעב תמיד. החברה שהייתי אצלם, פשוטים, אמיתיים, נשמות טובות, ווייב מקסים היה
בייננו כל הבוקר ולבחירת ארוחת הצהריים זרמתי איתם. המילה 'התקווה'
השתרבבה בייננו ממש במקרה והאוטו פשוט סחב לשם באופן כמעט אוטומטי. הם אוכלים
שם פעמיים בשבוע לפחות ומכירים חצי מהרוכלים ברחוב ובשוק. אני, פע...
קרא בבלוג
ביקור בחומוס ברדיצ'ב
קשה שלא לפתוח בהשוואה הרלוונטית או לדבר על הפיל הלבן שבחדר - חומוס ישראלייהודי? בחיפה? קצת קשה ליישום הייתי אומר, התחרות גדולה מאד וזה קרב דמים אמתי, ועוד עם בעלי ותק של עשרות שנים שעדיין עובדים ב'פול' גז באזור העיר התחתית. ועדיין, הנה צצה לה חומוסיה בכרמל, ולא סתם חומוסיה, אחת שמתהדרת ביהדותה, בכשרותה (למהדרין) ובחיוך מזמין. רק ככה לפני שנתחיל, הם לא הראשונים. לפני כשנה לערך נפתחה החומוסיה היהודיתעברית whatever - הראשונה בכרמל בחיפה 'הבוטקה', ממש לא רחוק מזאת. כ 200 מטר וכ 2 דק' הליכה. ממש מע...
קרא בבלוג
פריז 2014 פרק אחרון.
הנה, הגעתי לפרק הרביעי... בגדול חשבתי את הסיכום לעשות בפרק נוסף עם עוד קצת אוכל, אבל זה כבר נמתח די הרבה, אז במקום, יהיה פרק אחד ארוך במיוחד שבו אקבץ כמה ארוחות נוספות ומילות סיכום, נראה מה שייצא.. אז איפה היינו... כמה פרקים לפנינו כאשר היינו במסעדה אחת בפרק השלישי (איזה בזבוז אה?! ;-) ) אבל מבטיח לתקן בפרק הזה לא פחות משלוש מסעדות שונות ועוד כמה תופינים... ונתחיל עם 'חנות תכשיטים' שהלכנו במיוחד ביום ראשון (שבמפתיע ביותר היא פתוחה). jacques genin - נחשב בעיני רבים בעולם הקולינרי כהשקוליטייר הטוב...
קרא בבלוג
ביקור במסעדת פונדק דה לוקס - יפו
ברשותכם אני מבצע איזו עצירה מתודית מפרקי פריז, מבטיח לחזור לזה בקרוב מאד... מאז שחזרתי מעיר האורות, ובכלל בתקופה האחרונה גם לפני שנסעתי למסע האוכל המטורף הזה בצרפת, חשבתי לא מעט על מסעדות הארץ ועל מצב הקולינריה הדי רדוד שיש לנו פה בישראל. לפני כשנה שנתיים חלה עלייה במודעות ובכלל במסעדות לאוכל מושקע יותר, עם חומרי גלם והתקנתם ברמה גבוה יותר- אך כמו כל דבר שיש לנו בארץ לצערי, גם זה הופסק, או יותר נכון הגיע לקו בינוני ושם נעצר. נראה שאנחנו עם כל הכבוד לתושייה ורוח היזמות ואף לכישרונות שמסתובבים כאן...
קרא בבלוג
פריז 2014 - חלק ג'
(הפרק מוקדש לאילן ולסבתא רות) את הפרק הזה אני מקדיש ברשותכם למסעדה אחת בלבד, בפרקים הבאים, אביא שוב כמה וכמה במקבץ, כפי שעשיתי בפרקים הקודמים. למה דווקא את זו?... מממ זה לא כי אני חושב שהמסעדה הזו או הארוחה הזו הייתה הטובה ביותר בטיול (למרות שקשה לבחור בכל זאת כולל זו), אך זו הייתה החווייתית ביותר מבחינה קולינרית (לאו דווקא האוכל בלבד, אלא המכלול) מבחינתי. רקע קצר: את רב המסעדות שפקדנו בטיול האוכל הזה בחרתי מתוך רשימה ארוכה שהתהוותה תוך כדי תחקיר שתי וערב מבלוגרים, אנשים פרטיים, אתרים כאלו ואחרי...
קרא בבלוג
פריז - 2014 - פרק ב'
אז הנה ממשיכים, אנחנו כבר בפרק השני.. אנחנו מתעוררים בבוקר והאחד במאי מראה בתאריך, צרפת זו אחת המדינות שאשכרה חוגגת את הקטע
הזה... יום חמישי פה סה'כ ומרגיש כמו שבת. בתי קפה ומסעדות פתוחים אבל רב
החנויות ברחוב ובעיר סגורות. פה ושם ברובע השלישירביעי עוד אפשר למצוא, כמו
בראשון שנראה שכל העיר פקדה את רחובות 'המארה'.. חנויות בגדים וגלריות שמנצלות שכל
האנשים בחופש ומגיעים לרובע המתויר. התכנון היה להעביר בוקר בסביבת
הבסטיליה, יש שם שוק ענק של אוכל, בגדים ועוד... ועד ארוחת הצהריים זה התאים עם התעוררות ...
קרא בבלוג
פריז - 2014
אז לפני כמה ימים חזרתי מפריס.. כן כן
עיר האורות, או איך שאני אוהב לקרוא לה נמסיס! אפשר לתפלפל, להתפלסף, להתווכח ולטעון
ימים ולילות על ערים אחרות בעולם, ניו יורק, מדריד, ברלין, ורשה, וינה, ווגאס,
מינכן וברצלונה... אבל פריס לעולם תישאר הטובה מכולן. לדעתי כן?! האמת שחשבתי אם לרשום עבור הבלוג ולכם
קוראי הנאמנים סיפור דרך מפורט וארוך כפי שעשיתי על ברצלונה לפני כמה שנים.. או
לקחת את הפורמט הברצלונאי של לפני שנה, שבו שמתי המון תמונות ומעט טקסט... אני
מניח שזה יהיה משהו באמצע... ברשותכם J בכל אופן, אני ...
קרא בבלוג
ביקור במסעדת שראביכ כפר ראמה בגליל.
זה מספר חודשים שלא יצא לי להיפגש עם החבר
הטוב ביותר שלי בשנים האחרונות, תלאות החיים טפחו על שנינו בפנינו ועד
כמה שניסינו בכל מאודנו לשמור על דפוס התראות קבוע, לא עלה בידנו לקיים את הרצון הזה. עד
שביום בהיר באמצע פברואר, אני שולח לו מסר מחר, צהריים, אתה ואני ואם זה לא קורה
דמך בראשך!!!... החבר גר עם משפחתו באחד המצפים בגליל וידעתי שאחת מאבני הפינה
הקריטיות שהייתי יכול לשים עבור המפגש הזה הוא הקרבה היחסית למיקומו כך עלעלתי
קצת ברשימות ה TO DO או יותר
נכון TO EAT שלי.. והשם שראביכ עלתה. בעוד קיבלתי...
קרא בבלוג
ביקור במסעדת Beer and Breakfest - חיפה
שאתה מגיע מבית שבמקרר היו מגוון
פסטרמות לבנות, נקניקים מיוחדים, פריזר מלא בנקניקיות, קבבים וסטייקים, אתה חי עם
פרספקטיבות קולינריות קצת שונות משאר ילדי השכונה והחברה שבסופו של דבר חיה סביבך
כל חייך (אלא אם יש כאלו שגדלו בבית דומה). בייקון זה משהו שלי יש במקרר מאז שאני
זוכר את עצמי, כמו גם חמאה, שמנת, ביצים ועוד מלא דברים שהם לא רק חומרי גלם כל
אחד לעצמו, אלא פשוט רבדים של ארוחה שלמה. שנים שאני מפנטז על מקומות שיגישו
ארוחות בוקר כמו בארה'ב ואירופה. די כבר עם הכשרות, די כבר עם הריבוע הבנלי
של חבית...
קרא בבלוג
ביקור במסעדת פורטונה - ירושלים
רק בירושלים, אני מתקשר מהשוק ל'פורטונה', ועונה לי אייל - השףגרילמןבעלים...
בקול הכי חברמן אומר לי 'אתה מכיר את הירידה של רחמו? אז אנחנו ממש שמאלה
אחריו נמצאים... תבוא' אז באתי. הייתי חייב להיות בירושלים וידעתי שאת ארוחת הצהריים שלי אני אעשה
בשוק. ירושלים כמו שחלקכם יודע היא העיר שלי, אני לא גר בה היום, אבל בכל פעם שאני
מגיע אליה, אני מרגיש הכי בבית. נולדתי בביקור חולים, שהוא אולי בית החולים העתיק
בעיר היום (או שזה שערי צדק? לא משנה)... ובכל פעם שאני עובר את הסיבוב לפני
הכניסה לירושלים, ליבי מת...
קרא בבלוג
ביקור בחומוס אבו מרון חיפה.
כבר כמה שנים שאני לקוח קבוע בחומוס 'אבו שאקר' זו שבעיר
התחתית לא רחוק מכיכר פריס. חיפה מתחלקת בגדול ל 3 ואז ל 2 ואז כמובן לאחד... בחומוס; אבו שקאר, פארג' ואבו
מרון, החלוקה השנייה כמובן מתייחסת לפלאפל הזקנים או מישל בוואדי ואחד אלוהינו אמיל (שווארמה). אני תמיד הייתי בחלוקת - אבו שאקר, מישל ואמיל כמובן. שאין עליו
עוררין... אך ביום שישי האחרון בבוקר, אחרי שבזמן האחרון הציקו לי כמה דברים במעוז
החומוס הקבוע שלי, שיניתי כיוון ונחתתי ב'אבו מרון' שברחוב קיבוץ גלויות,
הסמוך לשוק הפשפשים החיפאי שהולך וגדל...
קרא בבלוג
ביקור במסעדת סבידה - עכו
לעכו אני מזדמן מתי שאני יכול, אני מאד אוהב את העיר הזו, בייחוד את
החלק העתיק והמקסים שהעיר משמרת ביד מכוונת מאד. תמהיל מטורף של ערבים ויהודים,
המון תיירים ובכלל תחושה חולית, כמעט כמו בירושלים. לפני לא הרבה זמן כתבתי פוסט שלם על סיבוב שבת בעכו, חומוס טוב אצל
עיסא, מסעדה קטנה בשם קוקושקה שנפתחה בבזאר הטורקי המתחדש, גלידה מיוחדת בבוזה
(שהספיקה כבר להסגר משם לצערי) ועוד. הפעם, שבת נוספת בעכו, אבל הפעם למסעדה חדשה ומדוברת מאד בתקופה
האחרונה, שנפתחה גם כן בבזאר הטורקי המיוחד שצמוד לשוק בעכו. 'סבידה'
ש...
קרא בבלוג
ביקור במסעדת יאן יאן - סינית בחיפה.
מסעדת יאן יאן סינית בחיפה. את שמה של מסעדת יאן יאן הסינית בעיר התחתית בחיפה, שמעתי כבר לפני שנים. יאן יאן למי שלא יודע, מתרגמים ל 'שמח' בסינית. אני אכן יצאתי די שמח מהארוחה. כך שהם ללא ספק אמינים לכל הפחות. זו מסעדה שנפתחה לפני 30 שנה ובחמש שש שנים האחרונות עברה מספר מקומות ברדיוס של 100 מטר בערך. כל פעם למקום אחר ועד היום שהתמקמה ברחוב צר המקשר בין רחוב יפו לבין העצמאות (נכנסים דרך רחוב יפו מס 26) במבנה גדול, מואר עם חלל רחב המעוצב באלמנטים אוריינטליים, סינים בעיקר. סמלי מזל אדומים רקומים בזהב ...
קרא בבלוג
ביקור במסעדת פיטר הומל (צמת דרור)
יש כאלו שמצליחים לפרוץ את הסכר, לפתור את החידה, לפצח את הנוסחה. כך הרגשתי לפני כמה ימים שישבתי בערב חמים למדי, אך מאוורר ביחידות
קירור חוץ אימתניות בפיטר הומל שבצמת דרור. פיטר, אוסטרי בלונדיני ו מוצק במקור היה עד לא מזמן אחד השפים של
מלונות אישרוטל... עד שהחליט שהוא הולך להגשים חלום וותיק שלו ולפתוח מעדנייה,
ליישן את הבשר שלו לבד ובהמשך גם לפתוח ביירגארדן מאולתר, ממש בצנטרום של המרכז
המסחרי בצמת דרור. ישובי הסביבה, נתניה, רעננה ועוד , כולם נישה מעולה עבור פיטר
הומל המתוק ומביקורי הראשון ולא האחר...
קרא בבלוג
ביקור במסעדת בוצ'ר בר - חיפה
אזור העיר התחתית של חיפה בשנים האחרונות התפתח לאין ערוך. יש שם כיום מגוון של מסעדות, פאבים, חנויות מעצבים, ריהוט, טקסטיל, חדשים
וישנים שמתערבבים ביניהם במן חן בלתי מוסבר. אלו שנמצאים כאן מימים ימימה, ואלו
שבאו לעלות על 'הגל' של ההתפתחות המעולה שהעיר הזו הביאה על רובע מקסים. בערב חמישי של אחד השבועות בעוד אני מהטל במוחי שוב ושוב את התפריט
הקבוע שאני לוקח במעיין הבירה. זו אחת מאלו שנמצאות כאן מאז ומתמיד, אני נזכר במקום חדש, פינתי, כ
100 מטר מהמעיין. 'בוצ'ר בר'. את בוצ'ר בר פתחו שני אחים. דני ואילן...
קרא בבלוג
ביקור במסעדת קפה 48
סוף סוף גם אני הייתי בקפה 48. על המקום שמעתי רבות כבר תקופה ארוכה במיוחד, מאז שפתחו, אם מפי עמית
אהרונסון שלדעתי היה הראשון שהפיץ את הבשורה, או לפחות הוא הראשון שאני קראתי מדבר
על המקום ועד לא מעט אחרים שאותם אני קורא ברחבי הרשת. קפה 48 תמיד הצטייר כביסטרו מעניין עם מטבח מפותח מצד אחד ומצד שני,
פשוט. חומרי גלם נחמדים, פשוטים לצד מיוחדים אשר משולבים יחד במנות עם שמות
מעוררים ורעיון. בסופו של דבר, הגענו גם אנחנו, ביום של סיבוב בתל אביב שאת הצהריים
פתחנו באיטליז שבככר רבין (עליהם בפוסט נפרד) את הער...
קרא בבלוג
עכו בשבת בצהריים, דרך האוכל.
את השוק וסביבתו בעכו, אני אישית מאד אוהב. זה מן טיולון קטן שמוציא אותי מהשגרה. כחובב מושבע של חומרי גלם, אוכל וחומוס בפרט, סביבת הנמל והשוק בעכו מהווים נקודות ציון משובחות ביותר. יום שבת בבוקר, אנחנו יוצאים מחיפה בעשר וחצי בערך ואחרי 20 דק', הודות לכביש 22 החדש שעוקף את כל הרמזורים הארורים שיש בכביש 'הישן' אנו מגיעים לחניה בתשלום ממש בצמוד למתחם השוק שבין החומות בעכו העתיקה. כבר בדרך אנחנו מתכננים את רצף הפעולות, או את אסטרטגיית ההתקפה אם תרצו. מסעדונת חדשה שנפתחה בבזאר הטורקי החדש שבצמוד לשוק ה...
קרא בבלוג
שוב ברצלונה - 2013
קשה לחזור, בעיקר אחרי טיול מטורף מלא באוכל, אווירה מדהימה, מזג אוויר מהסרטים ועוד כמה דברים שאני משאיר לעצמי, ברשותכם. אלה שעוקבים אחרי הבלוג בשנים האחרונות, זוכרים בוודאי את חמשת הפוסטים הארוכים והמפורטים שרשמתי על הטיול הגסטרונומי שלי בברצלונה לפני כשנה וחצי~ (מי שלא ורוצה - שיבדוק בצד ימין את הרשימה...ויקליק כדי לראות ולקרוא). הפעם, חזרתי שוב מהעיר הקטלונית, המקסימה והטעימה הזו, אך מפאת קוצר הזמן בתקופה האחרונה, אני יורד קצת מרעיון הכתיבה המפורטת ומביא לכם פוסט תמונות ארוך במקום, עם כמה מילים...
קרא בבלוג