ביקורת מסעדות: הגרגרן

בחר מסעדה:

בחר מקום:

בחר משתמש:

טקסט חופשי:

ביקורות ודיווחים של "הגרגרן"

+

תאריך

מסעדה/מקום

משתמש

קישור

04/11/17

צ'יקטי (בר), תל אביב הגרגרן קרא בתפוז
אפשר לעשות CopyPaste ?
אני כותב מה-iPad. אילו המחשב שלי היה תקין, יכולתי לכתוב דיווח מפורט יותר, אך דומה מאוד לארוחה שאכלנו השבוע בניטן תאי עם השף השווייצרי בעל שני כוכבי מישלן, Swan Wassmer.צריך רק להחליף אתאיטלקיוספרדיבשוויצרי חדשבתאור המטבח.הקטעים שהיו חוזרים בוודאות בניסוח דומה הםאכזבה,אפשר לאכול בארץ ארוחות טובות יותר.היינו שלושה (הגרגרנית, הגרגרונת ואני) וחלק מהמנות הגיעו בשתי קערות/צלחות כשלא תמיד היה ברור האם אחת מהן היא זוגית בכמות שהיתה בה. היה שלב שבה הביאו לשולחן מנה, שהיתה צריכה להגיע על פי התפריט בשל... קרא בתפוז

21/02/17

בינדלה, תל אביב הגרגרן קרא בתפוז
ארוחת ערב במסעדת "בינדלה"
גילוי נאות: אין לנו שום קשר עיסקי או משפחתי למסעדה, אבל מנהל המסעדה, זוכר אותנו מימיו כמנהל המסעדה ב"מול ים", ככאלה שביקרו שם רבות. הוא אף הביע התפעלות כיצד הגרגרונת גדלה מאז שראה אותה בפעם האחרונה ב"מול ים". אינני יודע האם הצ'ופרים שקיבלנו היו בגלל היותנו לקוחות ותיקים או בגלל ההמתנה המיותרת בקור בחוץ, כשהשולחן שלנו עדין לא התפנה מהסועדים הקודמים.הפעם התרוץ לארוחה היה ציון תאריך התחלת המגורים המשותפים עם הגרגרנית, שנים רבות לפני שנישאנו.זכרתי את ההנאה מהארוחה העיסקית וראיתי שיש הרבה אפש... קרא בתפוז

10/02/17

ג'ונתן פוד קלאב, תל אביב הגרגרן קרא בתפוז
ארוחת ערב ב"יונתן פוד קלאב": מיסטר קומאר
ארוחת ערב ב"יונתן פוד קלאב": מיסטר קומאר


ארוע אישי הוא אצלנו תמיד תרוץ לחגוג באחת המסעדות הטובות. כך גם הפעם חגגנו את יום הולדתי הרביעי באיחור של שבוע. יום הולדת רביעי ?! כן, לא טעיתי. מבחינתי, מאז שפרשתי מרצוני לפנסיה מוקדמת, נולדתי מחדש ואני סופר שנות חרות מה-1.2.2013.

פתיחתה של מסעדה, במקום שבו היתה מסעדת "הרברט סמואל", בבעלות חדשה ובקונספט חדש, כשהשף יונתן רושפלד מכנה את המסעדה הפעם "יונתן פוד קלאב" ואת הקונספט ההודי המשודרג, שיהיה בה בחודשים הקרובים, "מיסטר קומאר",... קרא בתפוז

23/01/17

יאקימונו, תל אביב הגרגרן קרא בתפוז
ושוב "יקימונו", אבל אה-לה-קארט
לאחר הביקור המוצלח מאוד לארוחת טעימות ביקימונו, חיפשנו רק תרוץ כדי לחזור לשם שוב ומה יכול להיות תרוץ מושלם יותר מאשר ארוח של גיסתנו הצמחונית ?היינו ארבעה, משפחת הגרגרנים בהרכב מלא (3) + גיסתי. הגענו בצהרי יום ששי. האזור היה סואן ועמוס בצעירים. תור ארוך מאוד היה לקיוסק המערבי שבשדרות רוטשילד פינת רחוב הרצל.כשהצצתי לראות למה הם מחכים, ראיתי בשילוט "סושי". לא ידעתי שגם בקיוסק מוכרים "סושי". סושי מאסטר אמיתי היה מייד מבצע חרקירי מול מראה כזה.חיש מהר הגענו משם ליקימונו. בנגוד לשעות הערב, המסע... קרא בתפוז

22/01/17

בינדלה, תל אביב הגרגרן קרא בתפוז
ארוחת צהרים עיסקית ב"בינדלה"
הגרגרונת חזרה עם תעודת סיום מחצית ראשונה של שנת לימודים (כיתה י"א), שהסבה לי נחת, כך שהיה זה רק טבעי לחגוג זאת בארוחה טובה, למרות שכגרגרן אינני צריך סיבות לארוחה טובה...כבר די הרבה זמן אני קורא ושומע על "בינדלה" בגרסה, שבה הצוות המוביל ממסעדת "מול ים", מנהל המסעדה, צביקה, והשף, יורם ניצן, עברו להוביל את "בינדלה" והגעגועים עושים את שלהם.לנו המקום גם זכור כמקום שבו היתה מסעדת "פושקין" המצוינת, שבה גם חגגנו לפני קצת יותר משש שנים ובהרכב של כ-20 איש, את יום הולדתה העשירי של הגרגרונת.האמת, כבר ני... קרא בתפוז

04/12/16

יאקימונו, תל אביב הגרגרן קרא בתפוז
ארוחת ערב ביקימונו, ת"א

ארוחת ערב ביקימונו, ת"א

חלפו להן 16 שנים ולגרגרונת שלנו כבר יש תעודת זהות, אבל מה שיותר חשוב זה נסיון בהרבה מסעדות בארץ ובעולם, כולל שלוש עם שלושה כוכבי מישלן. לפיכך, ברור שהיו לה גם העדפות היכן היא רוצה לחגוג את יום ההולדת ה-16: "סושי יאסודה" בניו יורק, אך מכיון שזה לא הסתדר עם שנת לימודים עמוסה מלאה בבחינות ובגרויות, אז מהמבחר המקומי, ההעדפה הראשונה שלה היתה: יקימונו בת"א.

הגענו בערב חורפי גשום ולמזלנו הצלחנו אפילו למצוא חניה במרחק הליכה קצרה, ברחוב לילינבלום, ממש ליד... קרא בתפוז

09/06/16

כתית, תל אביב הגרגרן קרא בתפוז
פרוק לגורמים

האם כשאתם רואים את סדרת המספרים: 7,3,31,5,3,5,11,3 המשמעות המאוד ברורה לעין בעיניכם היא פרוק לגורמים של 1,611,225, או שאתם בוהים במספרים, בסידור שלהם ובעיצוב שלהם, בנסיון להבין מה הם אמורים להביע ?

האם מעין היצירה הקולינרית יבש עד כדי כך, שבמקום להמציא מנות חדשות, או להמשיך לייצר מנות קיימות ומצטיינות, יש צורך בפרוק מנות כאלה לגורמים עד לבלי הכר ?

כמו הרבה אופנות בבישול, זה החל עם מנות כמו Deconstructed Lemon Pie, סטייק טרטר וכד', המשיך עם זיקה מסוימת למטבח המולקולרי ו... קרא בתפוז

29/08/15

ארצות הברית, ניו יורק הגרגרן קרא בתפוז
המלצות מהשבוע האחרון
3 כוכבי מישלן:Per Se- מנות מעוצבות המדגימות טכניקה, איכות חומרים, יצירתיות וטעמים נפלאיםLe Bernardin - הנל כשרוב הארוחה מן הים, להוציא חתיכת סטייק מבשר קובה.שתיהן יקרות מאוד, דורשות קוד לבוש רשמי (אם כי ללא עניבה) וכדאי להזמין שם מקום כחודש מראש, למרות שלפעמים יש ביטולים ואז כדאי לקפוץ עליהם מהר.כוכב מישלן אחד:Tulsiסוף סוף מסעדה הודית ראויה שבה השף אף לקח את הבישול ההודי צעד גדול קדימה.אם תרצו, כשאחזור ארצה אעלה תמונות מהארוחות האלה.... קרא בתפוז

27/09/14

ארצות הברית הגרגרן קרא בתפוז
המסעדות שאהבנו בצפון מזרח ארה"ב בטיול שלכת ב-2011
Generations - מסעדת המלון Golden Arrow Lakeside Resort ב-Lake Placid, NY. מעולה ! אכלנו שם גם ארוחת בוקר אחתושתי ארוחות ערב, אוכל איכותי ומוקפד במחיר סביר.Shalimar of India - ב-North Conway, NH. אוכל הודי מעולה עם טעמים מעודנים.The Seafood Ketch - ממוקמת בנמל דייגים בעיירה ב-Maine. הטריות של הדגה ופירות הים מדהימה.Kingfish Hall ב-Boston, MA. ליד קווינסי מרקט. אחת המסעדות של השף טוד אינגליש, ששפט אצלנו בקרב סכינים. אוכל מעולה ! זכורה במיוחד מנה של טונה אדומה מצופה בוואסבי וצרובהנהדר !!!Figs -... קרא בתפוז

08/07/14

ארצות הברית, ניו יורק הגרגרן קרא בתפוז
Sushi Yasuda
מתוךסיפור הטיול שלנו בצפון-מערב ארהב והעיר ניו י...בבלוג שלי באתר למטייל:

בערב יצאנו לאכול במסעדה Sushi Yasuda, הזכורה לי לטוב מביקורים קודמים ולא התאכזבנו גם הפעם. מי שרוצה להכיר סושי אמיתי מהו, כדאי שישכח מה הוא מכיר בארץ ויגיע לכאן לסושי אמיתי.
המסעדה איננה מפוארת בחזותה, אך היא מדורגת ב-Zagat בציון 28/22/24 (ה-28 מתוך 30 זה על האוכל, ה-22 על הדקור ו-24 על השרות) וב-*** ב-New York Times (המכסימום שם זה ****). באופן מוזר אין לה כוכבי מישלן. אם אני משווה אותה ל-Tamarind Tribec... קרא בתפוז

26/05/14

כתית, תל אביב הגרגרן קרא בתפוז
ארוחת טעימות בכתית
היה זה הביקור הראשון שלי בכתית, מאז עזבה לצערי את משכנה הקודם בהיכל התלמוד ועברה למקומה הרביעי (כפר רות, חוות אלנבי בנצר סירני, היכל התלמוד בתא). המקום הוא מעין קיטון צר שנכנסים אליו דרךהמזללה. מספר השולחנות קטן מאוד ולהערכתי, יכולים לסעוד פה לכל היותר 20-24 איש. עקב הצימצום במקום, אתם יושבים ליד הדלת שביןכתיתלמזללהאו מולה, או ליד כניסה לאזור השרות והמטבח. גם הקיר החוצץ ביןכתיתלמזללההוא בעצם מזנון, שממנו מלצרים של שתי המסעדות באים ונוטלים כוסות, בקבוקים וכד.למרות הפתיחה הלא מבטיחה הנל זכינו ... קרא בתפוז

עלו לאחרונה...
  • דיווח של Maya Shofel in פורום ביקורת מסעדות על סטודיו גורשה, יפו
  • דיווח של Rachel Gera in פורום ביקורת מסעדות על גרציא, העוגן
  • דיווח של Karni Amit in פורום ביקורת מסעדות על עדה, ראש פינה
  • דיווח של Yair Gil in פורום ביקורת מסעדות על M25, כפר סבא
  • דיווח של Slava Shmukler in פורום ביקורת מסעדות על אורי בורי, עכו
  • דיווח של ריטה גולדשטיין על השחף, תל אביב
  • דיווח של שגיא כהן על צרפת, פריז
  • דיווח של יניב גרנות על 26.8, צפת
  • דיווח של אבי אפרתי על פיש רויאל, ראשון לציון