בחר מסעדה: בחר מקום: בחר משתמש: טקסט חופשי: | ||||
ביקורות ודיווחים של "אריה שגיא" | ||||
+ | תאריך | מסעדה/מקום | משתמש | קישור |
13/01/19 | צרפת, פריז | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
סופ"ש בפריז חורף נעים בפריז (אם מתעלמים מההפגנות של האפודים הזוהרים) כמה מסעדות ותיקות ואחת חדשה אחת הותיקות והאהובות עלינוSacre fleurארוחה קלאסית של כבד אווז רגלי צפרדעים סטייק אנטרקוט וטארט טאטין רצ"ב 2 תמונות וגם 2 מהתערוכה הנהדרת רטרוספקטיבה על מירו בגראן פאלה שבגלל ההפגנות וסגירת תחנות המטרו נאלצנו ללכת הרבה ברגל (דבר לא רע כשלעצמו) האחרות היו פראנצ'י שהיתה נהדרת כרגיל החדשהPetit Boutary מסעדה כייפית עם תפריט קבוע עפ"י בחירת השף במחיר מאד סביר ותפריט יין מצויין ולא יקר<... קרא בתפוז | ||||
26/02/18 | ארצות הברית, ניו יורק | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
היינו בNUR בשבוע שעבר למעשה העתק של המזללה המסעדה קטנה וצפופה בסטנדרטים האמריקאים וגם האקוסטיקה נוראית המסעדה היתה מלאה וברובם המוחלט אמריקאים שדיברו בקולי קולות כך שהרעש היה גדול חלק מהמנות מוכרות היטב לבאי המזללה כגון קובנה, טרטר פלשתינאי, עראיס וכד' המנות הן קלאסיקה של אדוני שימוש בהרבה מרכיבים באיכות טובהשלעיתים לא כ"כ מתחבריםולעיתים משהו פשוט נשאר בצד אבל הסה"כ טוב ואנחנו מאד אוהבים את הבישוללכן גם טרחנו ללכת לNUR תפריט היין מגוון כולל יין מלבנון ומאגן הים התיכוןןושראל כמובן השרות עדיין... קרא בתפוז | ||||
24/12/17 | תאילנד | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
יום שישי בנגקוק Sabaijai Kebtawan היה לנו לילה בבנגקוק אז מה יותר טבעי מלפנות לנציג הפורום שם ולבקש ממנו שם של מסעדה תילאנדית שתייצג את מה שטוב באוכל התילאנדי הוא הציע את המסעדה הנ"ל ואנחנו הצענו לו להפגש איתו ועם זוגתו לארוחת הערב למען האמת לפני השיחה עם PRIZMAN הזמנו בעצת ידידים מקום ב BO.LAN וזאת עוד טרם התפרסם שזכתה בכוכב מישליין אך ידידנו הנ"ל טען ששם לא נאכל אוכל תילאנדי אמיתי אז ביטלנו ובשמחה קיבלנו את המלצתו נהג המונית שלנו בסיוע ווייז הביא אותנו במועד שקבענו הישר לפתח המסעדה התיישבנו בשולחן ... קרא בתפוז | ||||
28/11/17 | גרמניה, ברלין | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
סופ"ש ברלין - TIM RAUE ברלין כבר כמעט חורפית לחלוטין אם כי עדיין הטמפרטורות מאפשרות להסתובב בנחת ברחובות אוירת חג המולד עדיין לא השתלטה במלואה על הרחובות והדוכנים בכיככרות (אכסנדר וז'אנדרם) אמורים להפתח השבוע הרבה מאד מסעדות מהמזרח הרחוק בברלין (גם איטלקיות) ויש אחת שלקחה את המטבח האסיאתי והפליאה לשלב אותו עם זה האירופאי/גרמני לא בכדי קיבל TIM RAUE שני כוכבי מישליין הארוחה אצלו היא חוויה נהדרת של טעמים, מראה ושרות מופתיתפריט הצהריים (מצ"ב) מאפשר לבנות ארוחה בת 3 עד 6 מנות במחיר מאד סביר - 6 מנות 78 אי... קרא בתפוז | ||||
20/11/17 | צרפת, פריז | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
למעט הבר מכיר את כולן (ועכשיו שלכת) בפריס עכשיו שלכת וטיול בגני לוסמבורג מרהיב LE BARATIN - אנחנו קוראים לו "השמח" כי יש שם אוירה שמחה ומיוחדת הרבה המולה מקום צפוף עם אוכל טוב והרבה יין (במטרו זה בכלל לא רחוק 3 דק' הליכה מתחנת PYRENEES- קו 11 אח"כ כדאי לרדת ברחוב יש גרפיטי נהדר בהמשך לתחנת BELLEVILLE) את LA CAGUILLE אנחנו מאד אוהבים הטיפול שלהם בדגים ופרות ים מצויין כשעברנו שם שלשום שמנו לב לשינוי חיצוני (כנראה הרחבת המסעדה) ב"לה קומפטואר" בערב יש תפריט קבוע היינו שם לפני חודש היה מצויין אם אתם מתכ... קרא בתפוז | ||||
19/11/17 | צרפת, פריז | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
קצת יותר פרוט היו מנות מצויינות והיו כמה פשוט נהדרות היה גם יופי בפרזנטציה של המנות למשל המנה הראשונה פרח שנעשה מפרוסות של שורש סלרי שפשוט היה חבל לפרק אותו או הקינוח של הסתיו המנה כולה בצבע חום המצעחתיכת חבוש מבושלת רכה ונימוחה והעלים חלקם עשויים מפרוסות תפו"ע אפוי וחלקם מבצק דקיק שוב חבל לפרק אבל היה גם טעים מאד הדג - MERLAN היה פשוט נהדר ל קרם תרד ושקדי העגל טוגנו עם ציפוי פריך לשלמות... קרא בתפוז | ||||
08/11/17 | איטליה, רומא | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
סופ"ש ברומא - IL NIDO DEL PETTIROSO זוהי עוד אחת מאותן המסעדות הקטנות המקסימות. נתקלנו בה במקרה בשנה שעברה כששוטטנו באזור המלון(סביבות פיאצה לה רפובליקה)המסעדה לוקחת את המטבח האיטלקי/סיציליאני מהלך אחד קדימה ועדיין נשארת מקסימה וחביבה עם מפות לבנות כלים מהודרים נרות על השולחן וצילחות נאהכשאמרתי לבעלים שאנחנו שמחים לשוב למסעדה שלו מיד שלח אלינו 2 כוסות פרוסקו ובא לשתות איתנוכמתאבן קיבלנו אנשובי וירק מוחמץ קרים על מצע פירה תפו"א חםמנות ראשונות: שפודי לשון מצויינים על פירה חמצמץ עם רוטב תרד ודלעת - מנה יפה וטעימהסלט קינואה עם... קרא בתפוז | ||||
03/11/17 | צ'יקטי (בר), תל אביב | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
ROUNDTABLE - צ'יקטי אכזבה לא ברור לי מדוע "לגרור" שני אחים שפים כל הדרך מברצלונה לת"א לערב כה מאכזב כשנרשמנו לארוע חשבתי שהחיבור בין אוכל קטלוני לאוכל איטלקי (הסבירו לנו בסיור הקולינארי שעשינו ברומא שאין דבר כזה "אוכל איטלקי" לכל מחוז באיטליה יש אוכל משלו) יניב תוצאה מעניינת בגלל הקרבה הים תיכונית, הלטינית והייצרית של שני המטבחים כנראה שיש בעיה (זה בלט גם בשנה שעברה) ביכולת של צוות זר להשתלט במהירות על עבודת המטבח ולדאוג שיתפקד כהלכה חבל שבתפריט לא נתנו קצת יותר פרוט אילו מנות הן צ'יקטי ואלו של האורח... קרא בתפוז | ||||
01/11/17 | איטליה, רומא | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
סופ"ש ברומא - OSTERIA BARBERINI סופ"ש כייפי ברומא במז"א מושלם ולכן פשוט הלכנו ברגל שלושה ימים ממקום למקום מכיכר לפיאצה ממסעדה לבית קפה ולגלידריה וחוזר חלילה וגם לשווקים לקחנו גם "סיור קולינארי" שהיה מקסים ומאד מעשיר מבחינת האוכל האיטלקייש ברומא מסעדה בייתית שגילינו במיקרה בלילה קפוא ומושלג בפברואר לפני כ7 שנים (המלון שלנו היה בפינה וחיפשנו משהו לאכול) ומאז אנחנו שבים אליה כל ביקור ברומא (זה הביקור ה10 במסעדה הזו)את המסעדה ניהלו בעל ואישה כשהוא בפרונט והיא בקינוחיםכיום הבעל נמצא רק עד שעות אחה"צ (האישה בבית) ואת העסק... קרא בתפוז | ||||
19/10/17 | צרפת, פריז | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
גם מסע של 16 כוכבי מישליין מתחיל אצל SEVERO החלפת קידומת היא תרוץ טוב ל"התפרע" אז תכננו טיול של 10 ימים בין בורדו לסאן סבסטיאן וזה כלל כמובן הרבה אוכל (שהיה ברובו בין טוב למשובח) והרבה מאד יין את התחלת המסע עשינו בפריס (צריך גם לעבוד) ולמרות שידענו שמערכת העיכול שלנו תעבוד קשה בימים הבאים כבר בדרך מש"ת העירה חשבנו איפה נאכל צהריים הפור נפל על SEVERO מקום שאנחנו מאד אוהבים וגם שמחים לראות אותנו מרחק הליכה קצרה מהמלון נסחבים עם מתנות מתבקשות לנכדים התקבלנו בסבר פנים חמים וידידותי עונת פטריות הספ בעיצומה (באחת המסעדות המכ... קרא בתפוז | ||||
19/09/17 | צרפת, פריז | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
עוד שתיים LE BARATIN אנחנו קוראים לה בכינוי "השמח" מקום קטן וצפוף עם אוירה נהדרת אוכל טוב ויין נהדר האוירה שם תמיד חמה כדאי להגיע בשעות מאוחרות וכמובן להזמין מקום מראש הרבה שפים באים לשם אחרי המשמרת או ביום הפנוי שלהם LE COTTE ROTI מסעדה קצת יותר גדולה עם אוכל טוב ואוירה שמחה שאוכלים בה בעיקר מקומיים... קרא בתפוז | ||||
19/09/17 | צרפת, פריז | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
אציג לך כמה אפשרויות FRENCHIE בר יין אחד המקומות הכי "חמים" בפריז אוכל כייפי ויין טוב וכל היפים והיפות הבעיה הומה וצפוף ואי אפשר להזמין מקום מראש CHEZ LAMI JEAN מקום עם אוירה היה פעם אחד המקומות האהובים עלינו הומה וצפוף עם אוכל טוב שלעיתים איכזב TOUS , SOURIRE שתי מסעדות טובות של צעירים עבור צעירים אוכל מצויין לגבי האוירה קשה לי לשפוט לSOURIRE יש גם מקום נוסף בנוסח טאפאס בר LE CLOSE Y מקום עם אוכל נהדר ושףיפני צעיר יצירתיהאוכל מאד יפה לעין וטעים המקום מרווח עם אוירה נחמדה LES PAPILLES מקום ... קרא בתפוז | ||||
30/07/17 | קפה אל נור, תל אביב | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
קפה אל נור - שבת בצהריים קפה אל נור הוא יותר מסעדה מקפההמתמחה שמאכלי הים מקום ראוי לשבת מהבילה של קיץ העיסקה כוללת מבחר מתחלף של 12 סלטים חביבים וטעימים ווצלחת בגט טרי וטעים באם לוקחים מנה עיקרית המחיר כולל גם את הפתיחים לעיקרית לקחנו תמנון על הפלאנצ'ה על בסיס לבנה ומסביבו תפו"א ובצל מנה טובה כשהתמנון היהרך ועסיסי צלחת סרטנים כחולים שנמצצו בהנאה מרובה לקינוח כנאפה נהדרת (לצערי שכחתי לצלם) שנעשית במקום עם ההזמנה חמה ולא מאד מתוקה תפריט יין קצר אך מגוון מספיק של יינות לבנים בכוסות ישבנו על ... קרא בתפוז | ||||
04/07/17 | צרפת, פריז | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
מסעדה מאד מומלצת LE CLOSE Y כאמור זו מסעדה שאנחנו מכירים למעלה משנה ובכל הביקורים מאז לא רק של התאכזבנו תמיד נהנינו והתפעלנו לא ברור לי איך מסעדה כזו חומקת מהראדר של "מישליין" (ואולי טוב שכך) שף יפני צעיר עם צרפתית ביינונית ואנגלית בקושי מוביל קו מודרני שלוקח את הקלאסיקה הצרפתית לגבהים תוך שהוא משלב בישול מולקולארי (בזהירות בזהירות) וצילחות אסתטי ומקסיםגם השירות מופתי אין תפריט, יש ארוחת טעימות בד"כ של 6-7 מנות במחיר של 65 אירו (לעיתים הסועדים מקבלים מנות שונות) ואז למעשה יש אפשרות לטעום אפילו יותר אפשר... קרא בתפוז | ||||
04/07/17 | צרפת, פריז | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
סופ"ש כייפי בפריס ומסעדה מדהימה כשהקיץ מתנחל בארצנו בכל עוצמתו זה מחייב לברוח קצת למקומות מסבירי פנים.כך מזה"א בפריס היה סגרירי מעט ולעיתים אף זירזף מה שגרם להרבה ישיבות בבתי קפה ואף לשינוי תוכניות פה ושם.המקבץ הקולינארי כלל כמה מסעדות חלקן ותיקות מוכרות וטובות ושתיים חדשות ובהחלט טובות ומומלצות TOUS (כולנו)וSOURIRE (חיוך). שמנו לב למגמה שהולכת ומתפשטת ,מסעדות של צעירים מנוהלות ע"י שפים צעירים שלוקחים את המטבח הצרפתי המסורתי הקלאסי קדימה עם תוצאות ,לפחות לטעמי, בהחלט מרשימות ובמחירים שפויים וגם מרבית הקהל צעיר שמצבי... קרא בתפוז | ||||
27/06/17 | צרפת, פריז | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
ההמלצה שלי לשישי בערב לכו לאחת משלוש המסעדות הבאות BISTROTTERS מסעדה כייפית תפריט של 3 מנות בפחות מ 40 אירו תמסור ד"ש ממני LE CLOS Y מסעדת פיוז'ן עם נטייה גם לכיוון אסייאתי אין תפריט אבל מחיר הארוחה שם 5-6 מנות עפ"י בחירת השף כ65 אירו ואם בביסטרו צרפתי אותנטי אז לכו ל LA REGALADE (יש שני סניפים) אני הייתי הולך ל"מקורי"ב AVENUE JEAN MOULIN 49 גם שם ניתן להנות מערב מהנה עם עלות בתקציב שהצבת אם בכוונתך להביא גבינות ו/או "קפואים" מפיקארד כדאי שתארוז במזוודה ציידנית רכה/.מתקפלת ותשלח אותה לב... קרא בתפוז | ||||
12/06/17 | טורקיז, תל אביב (סי אנד סאן) | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
סרט בלב מנדרין וצהריים בטורקיז הקומבינציה המושלמת לצהריים בקיץ אז אחרי סרט חביב נסיעה קצרה לטורקיז (זה הסדר הנכון לביצוע) לשבת במרפסת (לא מעשנים) ליד החלון הגדול הפתוח להרגיש את הבריזה לנשום את ריח המלוח ולראות את הכחול העמוק מנוקד בסירות מפרש לבנות כל זה הבונוס טורקיז מעולם לא איכזבה אותנו מבחר מנות קיציות שכללו סלט קצוץ דק דק וטרי טרי יחד עם פנכת טחינה מצויינת קרם חצילים שרופים עם עלי מנגולד וסלסלת לחמים של 4 פרוסות טריות וטעימות (אמנם 20 ש"ח) ופנכה עם שמ"ז מצויין וסלסת עגבניות סביצה דג חרפרף נהדר ... קרא בתפוז | ||||
23/03/17 | צרפת, פריז | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
SEVERO פריס קיבלה את פנינו באוירה אביבית נהדרת - גם הפריחה בגנים כבר החלה זוג החברים היה אמור להצטרף אלינו רק לקראת הערב אז מה שנותר לעשות זה ללכת לטייל ברחוב ולעצור לצהריים אצל SEVERO (ע"ש הרחוב) מכיוון שהיתה תוכנית עמוסה לסופ"ש החלטנו לא להעמיס יותר מדי חלקנו 2 מנות ראשונות האחת כרשה מאודה (לא מצליחים לשחזר את האידוי המדוייק בבית) עם רוטב חרדל וקוביות בצל לבן וסגול מרכיבים פשוטים שיוצרים מנה נהדרת "בודאן נואר" שתמיד תמיד נהדר מלווה בסה"כ ברוקט טרי ופריך לעיקרית חלקנו "פילה מדומ... קרא בתפוז | ||||
23/03/17 | צרפת, פריז | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
LA CAGOUILL (המסעדה ש"מיתר44" שכח לדווח) למסעדת "לה קאגוי" שני יתרונות בולטים : האחד היותה אחת (אם לא ה....) מסעדות הדגים ופירות הים הטובות בפריס (דומני שכבר סיפרתי שאת ההמלצה עליה קיבלתי משאול אברון ז"ל) והשני היותה במרחק של 5 דק' מהמלון שלנו המסעדה מגישה כמתאבן פינכה של צדפות "לה קאגוי" ולצידן לחם שאור נהדר וחמאה מלוחהאת הלחם טובלים אח"כ ברוטב שנשאר בקערת הצדפות - מה שגורם שבד"כ לא נשאר הרבה מקום למנה העיקרית לפתיח לקחנו (יחד עם מיתר וזוגתו) למרכז השולחן 2 סוגי צדפות (6 יח' מכל סוג) שהיו טריות בשרניות מעדן של ממש<... קרא בתפוז | ||||
15/03/17 | איטליה | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
כמה המלצות המסעדה הטובה באמלפי DA GEMMA לשבת במרפסת בקומה השניה ולהשקיף על הרחוב מסעדה מדהימה עם נוף נהדר קצת מחוץ לאמלפי IL FARO (הלכנו בעקבות המלצה של BOB88) ולא התאכזבנו נדמה לי שיש לה כוכב מישליין המסעדה הכי מדוברת באזור "דון אלפונסו" 2 כוכבי מישליין נמצאת במרכז האזור בהריםבהחלט שווה נסיעה בית קפה/מסעדה (כרטיס הביקור מצ"ב) שווה בעיקר בגלל הנוף והמיקום בכלל ממליץ שתקח רכב קטן כי הכבישים באזור צרים הנהיגה מאתגרת ומהנה לחובבי ההגה... קרא בתפוז | ||||
04/12/16 | ביסטרו נח, תל אביב | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
שבת בצהריים "ביסטרו נח" רוקח 73 של אייל לביא היתה מסעדה אהובה עלינו בזכות מיקומה המצויין וכמובן האוכל את מקומה ירש "ביסטרו נח" ואחרי ביקורות משבחות החלטנו שהגיעה העת לבדוק האם שוב יש מקום שיהווה "ברירת מחדל" שבת בצהריים אחרי סרט בסינמה סיטי כשהעננים מעל ת"א מתחילים להתפזר והשמש מבצבצת ומתחילה לייבש את מגרשי הטניס הזמנו מקום מראש אך להפתעתנו המסעדה היתה (ונשארה) חצי מלאה הוזמנו: לחמניות וטורטליני עגל(שהיה עשוי כהלכה עם רוטב נהדר)לראשונות המבורגר לחי עגל בבישול ארוך (מנה נהדרת של בשר נימוח) ומרק דג... קרא בתפוז | ||||
20/09/16 | צרפת | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
אני מניח שהתכוונת "שאמפ דה מארס" ברח' RUE ST DOMINIQUE וסביבותיו יש המון מסעדות כייפיות חלקן יתאימו גם לילדים תנסו את "שה לאמי ז'אן" שישתתף בראונד טייבל הקרוב יש בסביבה גם את POTOKKA מסעדה שגילינו רק לפני שבועיים כייפית ולדעתי תתאים לילדים לכו איתם גם לבתי הקפה המיתולוגיים קפה "פלור" ו"די מאג'יו" בשניהם יש גם אוכל סביר אם מזה"א טוב הייתי הולך איתפ ל"פייר הרמה" ברח' בונאפרט וקונהכמה דברים ומתיישב לאכול בככר שמול כנסיית סאן סולפיס ומאכיל גם את היונים או הלך עוד כמה מטרים לגני לוקסנבורג ועורך פיקניק ר... קרא בתפוז | ||||
15/09/16 | צרפת, פריז | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
מחפשים את תמיר נחמיאס (ומוצאים) - סופ"ש בפריס שלהי הקיץ בפריס מזה"א מושלם 24-25 מעלות שמיים כחולים אין (במעט) עב ענן ורוח קלילה מנשבתתוכננו מראש 5 מסעדות כמה מהקבועות (SVERO , ביסטרוטר ולראשונה צהריים בפראנצ'י) וכמה חדשותאת צהרי שבת השארנו פתוחלמשהו ספונטניתוך כדי הקפה של שישי בבוקר בבולנז'ארי הקבוע תהינו מה קורה עם תמיר נחמיאסשף מדליק ובחור מקסים ששוה כבר למעלה מעשור בפריס עם עבר ביאמצ'ה ובפראנצ'י (שם פגשנו בו כשניהל את המטבח) כ"כ חביב שכאשר זוגתי התייעצה איתו לגבי הכנת שוקרוט לארוחת פודיז לקח אותה לחנות הירקות הסמוכה לבחור את הכרוב המ... קרא בתפוז | ||||
17/07/16 | אוסטריה | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
חזרנו מוינה לפני שעתיים להלן המלצות מסעדה של כוכב במישליין LA CIEL בקומה השביעית של מלון "גרנד" מסעדה מצויינת שרות מעולה ותעמוד במגבלות התקציב שלכם מסעדה של שני כוכבי מישליין SILVIONICKOL ב"ארמון קובורג" מסעדה נהדרת נותנת פייט רציני ל"סטייררק" אבל יקרה יחסית (עדיין זולה מסטייררק בה היינו 3 פעמים)) ארוחת הערב מתבססת על תפריט הפתעה בן (מקסימום 9 מנות) ניתן לבחור ארוחה של רק 5 מנות במחיר של 148 אירו - יחד עם 3 מתאבנים + אפטר קינוח זה מתרחב להרבה יותר (את המנות שתקבלו בוחר השף) האוכל מעולה ולעיתים מבריק ומפתיע השרו... קרא בתפוז | ||||
24/05/16 | צרפת, פריז | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
RESTAURANT PASSERINI - פריס ג'יובאני פאסרני היה השף והבעלים של מסעדת RINO שהיתה אחת האהובות עלינו בפריס. מסעדה קטנה (20 מקומות) אינטימית עם 2-3 אנשים מתפעלים בסה"כ ג'יובאני הוא במקור מסיציליה והפליא לשלב אוכל איטלקי עם צרפתי לא היה תפריט אלא ארוחה של4-5 מנות (עפ"י בחירה) במחיר פיקס תמיד שתיכננו נסיעה זו היתה אחת האופציות שנבחנו עד שלפני 3 שנים סגר לפתע את המסעדה וספר שבעתיד יפתח חדשה בתחילת השנה פתח חנות/מפעל ליצור וממכר פסטה טריה ותשבחות עפו מכל עבר בראיון איתו ספר כי הוא מתכנן לפתוח באותו המקום מ... קרא בתפוז | ||||
16/05/16 | בינדלה, תל אביב | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
בינדלה (עם יורם ניצן במטבח) יש לנו זכרונות טובים מעבודתו של יורם ניצן ב"מול ים" וגם זכרונות טובים מבינדלה (תחת רועי סופר) הסתקרנו איך יעבוד החיבור החדש בינדלה נשארה במהות מסעדה איטלקית קשה לאמר שהבחנו ב"טביעת היד" של השף החדש שתי המנות הראשונות היו מצויינות : סלט כרובית - עם רוקט ועלי סלק קרפצ'יו לוקוס מקסים עם רוטב צהבהב שהכיל (כנראה ) יוזו בעיקריות התמונה היתה שונה פסטה ראגו - הפסטה בושלה קצת יותר מדי ולעיתים היתה דביקה והראגו היה משעמם (חסר היה בו תבלין שישדרג אותו) פילה דניס על מצע כרוב... קרא בתפוז | ||||
05/05/16 | איטליה, רומא | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
רומא - אוסטריה ברבריני ועוד קצת בדרך חזרה ארצה מסרדיניה לקחנו יום ברומא ע"מ לבקר באוסטריה ברבריני וגם בהזדמנות זו לפגוש חלק מהמשפחה הפגישה עם הבעלים היתה חביבה וידידותית והשף שמח לספר לנו שזה לא מכבר זכה במקום ראשון בתחאות בישול ברומא הארוחה היתה כרגיל מצויינת פתחנו עם מוצרלה באפלו שכשהיא טריה ואיכותית היא דומה קצת לבורטה אבל עם המרקם והטעם הנהדרים שה כשהיא באה עם עגבניות שרי ורוקט נהדר חציל מילנזה מצויין כרגיל ל"עיקריות" פסטה עם כמהין שחורותופסטה עם כמהין לבנות שתי מנות קלאסיות של המסעדה הזו שגם ה... קרא בתפוז | ||||
05/05/16 | סרדיניה | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
סרדיניה (יש אי כזה בים התיכון) +רומא אחרי שכתבו כאן על מסעדות בקפריסין וסיציליה הגיע גם תורה של סרדיניה שבוע באי המקסים הזה שמשתייך לאיטליה שהאוכל בו הוא אומנם "איטלקי"אבל יש בו השפעות ספרדיות (בעיקר בחלק המערבי) וגפ אדפטציות מקומיותמהיותו אי האוכל לאורך החופים הינו בעיקר דגים פירות ים ופסטה כמובןאך במרכז האי הדגש הוא על בשר בשר בשר והם אוכלים מגוון רחבבקר, חזירים וגם כבשים ועיזים אבל גם מגישים בשר סוסיםואפילו ראיתי באחת המסעדות סטייק חמורהפסטה המקומית דומה בצורתה לפתיתים שלנו ומוגשת עם מגוון רטביםהרבה גבינות בעיקר פקורי... קרא בתפוז | ||||
02/05/16 | קפריסין | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
מסעדת "מליצ'יס" בלרנקה בזמנו היינו מרבים לטוס לקפריסין יוצאים בשישי בבוקר וחוזרים עוד באותו היום או למחרת בדרך קבע היינו פותחים שולחן במליצ'יס עם שולחן מזטים וממולאים כיד המלך מקווה שעדיין שומר על הרמה תמונה מהימים הטובים... קרא בתפוז | ||||
12/04/16 | בינדלה, תל אביב | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
מופע הבכורה של יורם ניצן ב"בינדלה" השקת יין הדגל של יקבי רמת הגולן "רום 2012" היתה הזדמנות ליורם ניצן להוכיח את יכולותיו ב"מבצרו" החדש מסעדת בינדלהזו אמנם לא היתה הפגנת יכולת אמיתית של יורם במסעדה החדשה שלו, כי התפריט לא היה תפריט המסעדה הרגיל אלא תפריט שהותאם להשקת היין ולעובדה שיש להוציא הרבה מנות זהות בבת אחת, אבל בהחלט היה ניתן להתרשם מיכולותיו גם במקום החדשאני מצ"ב את תפריט הערב ותמונות של חלק מהמנותלטעמי סלט הכרובית הפריכה היה נהדרוכמובן כל המנות שהיה בהן חלק "ימי" היו מצויינות גם הסינטה היתה עשוייה מדוייק (מדיום... קרא בתפוז | ||||
29/03/16 | אוסטריה | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
שתי המלצות המסעדה היוקרתית בוינה 2 כוכבי מישליין מסעדה מצויינת חוויה נהדרת ומיוחדת נמצאת בSTADTPARK בזולי מרכז העיר כיף לטייל לשם ברגל STEIRERECK+4317133168 יש להם גם בצמוד חנות גבינות נהדרת בה אפשר לאכול ארוחות קלילות מסעדת השניצלים הותיקה בעיר - שניצלים כמו שכתוב בספרים נמצאת ממש במרכז העיר GRIECHENBEISL +4315331977 ברח' פליישמרקט11 ... קרא בתפוז | ||||
13/03/16 | איוטאיה, הוד השרון | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
איוטאיה תיאלנדית נהדרת בהוד השרון בהוד השרון בתחנת דלק נחבאת אל הכלים מסעדה תילאנדית נהדרת איוטאיה אולי לא ברמה שלהבית התילאנדיאבל בהחלט לא רחוקה מכך פשוטה עם שרות יעיל הינו בשישי בערב ומאד נהנינו החל בסלט הפאפאייה הנהדר וכלה בקינוח בננה לוטי(נזכרתי לצלם אחרי שחלק כבר נאכל) את תאור המקום מיטיב אבי אפרתי לעשות ממני אז הנה הפניה למה שכתב לני כשנתיים http://food.walla.co.il/item/2652112... קרא בתפוז | ||||
21/12/15 | צ'כיה | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
ראשית מז"ט גם אנחנו חזרנו מפראג והיא אכן מדהימה עליזה ושמחה לקראת השנה החדשה בגזרת האוכל דווקא נהננו ראשית אהבתי את שווקי חג המולד הנקניקיות היין החם והבירה וגם את החזרזירים המסתובבים על השפודים מעל לגריל הפחמים טעים טעים ובמחירים מצחיקים אכלנו בשתי מסעדות מעניינות האחת NA FARKANE שהיא צכית טיפוסית עם אוכל טוב אך לעיתים כמו הכופתאות לחם שלא ככמתאים וטעים לנו אבל היא נמצאת קצת מחוץ לעיר ומצריכה נסיעה מיוחדת השניה אחת המכוכבות של מישליין ארוחת טעימות של 11 מנות ארוחה טובה חלקה יצירתי למדי לפחות... קרא בתפוז | ||||
02/12/15 | צרפת, פריז | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
מסעדת "קוקוריקו" LA COQ RICO בפריס את ההמלצה למסעדה זו קיבלנו מירון שלו בטיול הקולינארי שלנו באיסטנבול כשמה כן היא, נמצאת ככרבולת של תרנגול, בפסגה של הגבוהה בגבעות פריס המונמארטר וכמובן מתמחה במאכלים מבוססי עוף (לפני הארוחה כדאי לטייל קצת בסביבה). מנה ראשונה - חלקי פנים של עוף, שכללה קרוסטיני עם חזרת וכבד עוף(הדיוק בעשיית הכבד והטעם מדהים), חלקי כנף מטוגנים, קרוקט עוף עם קארי, שפוד של לבבת עוף חצויה ובאמצע כבד אווז ותפוח - מופלא ועם אפשר היה לקבל עוד כזה הייתי שמח מאד (לא העזתי לבקש) מנה עיקרית - עוף מבראס צל... קרא בתפוז | ||||
23/10/15 | אוסטריה | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
שתי המלצות המסעדה הטובה בוינה (2 כוכבי מישליין) סטיירארק ארוחה מאד מיוחדת וכדאית אם זה יקר ולא בכיוון אז: GRIECHENBIESL מסעדת השניצלים הותיקה של וינה אומנם מלאה בתיירים אבל האיכות מצויינת היא נמתאת בעיר העתיקה ברחפליישמארקט 11 טל +4315331977... קרא בתפוז | ||||
06/09/15 | כרתים | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
שבת משפחתית + קצת על כרתים בשנים האחרונות אנו נוהגים לסיים את החופש הגדול, בשבוע עם חלק מהמשפחה בכרתים הרעיון הוא לקחת וילה ולבלות בחברותא מחד ובזרימה חופשית מאידך בחרנו הפעם לפנות מערבה, להרים שמזרחית לחאניה. האזור קצת פחות מתויר והרבה יותר אוטנתי. אפשר להרגיש את זה באיכות הירקות (טעם של פעם פעם) ובמסעדות שפוגשים בהם גם מקומיים. ויש גם ערבי מוזיקה. בהרים כמעט אין דגים ופירות ים אלא כבש וחזיר את הדגים ופירות הים אכלנו במסעדות שבחופים (סהכ מרחק 4 קמ ו7 דקנסיעה) בתמונה הנוף מאחת ממסעדות החוף באלמירידי... קרא בתפוז | ||||
25/08/15 | ארצות הברית, ניו יורק | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
כמה המלצות חוויה מיוחדת היאמומפוקו קוהבעיה היא בהזמנת המקום רק דרך אתר האינטרנט שלהם. ותו ך דקות המקומות נתפסים אגב 2 כוכבי מישליין גםסוטומאד מומלצת בולי כאמור נהדרת עיסקית בצהריים שווה אי אמ פי מסעדה נהדרת אך יקרה מאד ברנרדין מצויינת (דגים) ויש עיסקית טובה אבל צריך גקט לגבי פרובידנס בוסטון קייפ קוד המלצות כשאחזור מחול בשבוע הבא... קרא בתפוז | ||||
17/08/15 | איטליה | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
קבל כמה המלצות למסעדות ויקב אנחנו היינו שבוע ליד סאן גמינאנו ואלה המקומות שמאד נהננו בהם La taverna dellozio via zara 85 Corazzano מסעדה משפחתית מדהימה בעיקר בעונת הכמהין מחירים מצחיקים אל מול האיכות בדרך לשם כדאי לעבור ביקב: Pietro beconchini Viamontozoro 13/a San miniato מסעדה מצויינת נוספת באזור taratoria da aldo Via della cartiere 175 Biecina אם יש לכם אפשרות שימו יד על הספרטוסקנה למתקדמיםשל בתאלון... קרא בתפוז | ||||
16/08/15 | הדסון, תל אביב | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
צהרי שבת הדסון -מצויינת שוב נוכחנו כי הדסון היא מסעדת הבשרים הטובה בארץ בשישי ארחנו את כל המשפחה ליום יםבמכמורת ותוך כדי הכנת נקניקיות קבבים סטייקים ודגים על הגריל הלוהט כשמעל שמש קופמלמטה חול לוהט שבא לי להתפנק על בשר איכותי במיזוג אויר ניצלתי הפוגה קצרה לצינון במים וטלפנתי להדסון והיה מקום לשניים על הבר מאד התאים לנו כי רצינו שזה יהיה קצר ומדוייק במנות הראשונות היו שקדי עגל ברוטב טופי - מנה נהדרת עשויה היטב חששתי קצת מהרוטב המתקתק אבל הסתבר שדווקא העצים את הטעמים סלט עלים עם פקורינו וש... קרא בתפוז | ||||
30/06/15 | איטליה, רומא | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
OSTERIA BARBERINI (עדיין מחכה לתמונות של גסטרו) זו המסעדה המסורתית שלנו ברומא גילינו אותה במקרה לפני כ6 שנים בליל דצמברקפוא ומושלג כשחיפשנו מסעדה לי המלון והיא היתה ממש מעבר לפינה והיינוהסועדים היחידים כשבעל המסעדה ממלצר ואישתו מבשלתמאז היינו בה 7-8 פעמיםגם כשאנחנו מגיעים רק ליום/לילה אחד ולשמחתנו שומרת על הרמה הגבוהה וכיום צריך להזמין שםמקום מראש (המסעדה מצטיינת במנות עם כמהין שחורות ולבנות)בעל הבית זיהה אותנו וכששמע שאנחנו חוגגים יום הולדת מיד הזמין 3 כוסות פרוסקו לשתות יחד איתנוהחלטנו לפתוח עם כל 3 מנות הפתיחה - מוצרלה בפאלו עם ... קרא בתפוז | ||||
30/06/15 | איטליה, רומא | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
DA FRANCHESCO טיול רגלי אל אזור פיאצה נבונה הביא אותנו לצהריים לDA FRANCHESCO מסעדה רחבהמפוצצת בתיירים ולכן רועשת גם השרות לכן היה קצת לקוי אבל האוכל בהחלט טעיםבוראטה עם עגבניות ובזיליקום - מנה קלאסית אבל הבוראטה היתה מדהימהרביוליהביתממולא בגבינת בפאלו וברוטב שמנת ועשבי תיבול היה נהדרמנה של מוח ושקדי עגל מטונים התעכבה במטבח וכשהגיעה (מנה גדולה) אכלנו ממנה אך מעט(היתה מאד טעימה) ולוותה בסלט טעים ולהפתעתנו לא חייבו אותנו בגינה בחשבוןגם כאן הלחמים והגריסיני היו מצוייניםאת הקינוח החלטנו לעשות בגלידריה שלי... קרא בתפוז | ||||
30/06/15 | איטליה, רומא | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
HOSTARIA ROMANA בערב היום השני (אחרי ביקור בוותיקןומומלץ להזמין כרטיסי כניסה באינטרנט)יצאנו אל HOSTARIA ROMANAלא רחוק ממזרקתטרווישנמצאת אגב בשיפוציםפתחנו באנטה פאסטי של המקום שלמעשה המלצר בוחר עבורכם מתוך המבחר בדלפקהיה מגוון אבל לא מיוחד (מוצראלה מצויינת)הזמנו ארטישוקים מטוגנים שהיו לא פחות ממצויניםפסטה עם פטריות פורציני שהיתה טובהמנת זנב שור נהדרת כשהבשר נימוח ונפרד בקלות מהעצמותפנה קוטה עם קרמלטובה מאד ומכיוון שהתלבטנו לפני ההזמנה אז המלצר הוסיף לצלחת גם כף גדושה של טירמיסוהלחם והגריסיני היו מגוונ... קרא בתפוז | ||||
30/06/15 | איטליה, רומא | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
IL NIDO החלטנו מראש שלא נרחיק לכת לארוחת הערב כך שחיפשתי מסעדה נחמדה ליד המלוןומצאנו פנינה אמיתיתמסעדה ביתית כשבעל הבית (צולע במקצת) משמש כמלצר היחיד ומפטפט ללא הרף עם האורחים(מה שלא גרע בשרות) וספר לנו את קורו חייו. משפחה חקלאית שגרה בעמק לידמונטה קאסינוועקרה בעקבות המלחמה לפריס שם עברו לעסוק במסעדנות במשך 15 שנה אז חזר לרומאופתח את נמסעדה החביבה הזולפתיח לקחנו שילוב שכלל מוס גבינה על חלוק נחל קרם חצילים עז טעם וחריף כדורון מוס נקניק וחצי ביצת שליופסטה קרבונרה מצויינת שהיתה אל דנטה מהצד היותר ק... קרא בתפוז | ||||
30/06/15 | איטליה, רומא | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
AL 34 הטיסה לרומא קצרה יחסית וההגעה למלון באמצעות הרכבת לTERMINI היתה מהירה יצאנו מיד לשוטט לכיווןהמדרגות הספרדיות (רומא מפוצצת בתיירים בעונה הזו)והחלטנו לאכול בסמוך בAL 34עליה קיבלנ כאמורהמלצה (החשש ממלכודת תיירים התפוגג עד מהרה)לפתיחה לקחנו בוראטה על מצע פרושוטו כשמתחת מסתתרים עלי רוקט עזי טעםהבוראטה היתה נהדרת והשילוב של קצת בוראטה חצי פרושוטו ועלה רוקט היהמופלא רכבת הרים של טעמיםאחכ באה מנה של רביולי ממולא בגבינה וצנוברים מנה טובה כשהצנוברים נותניםטוויסט כייפי לכל ביסמנה של ניוקי דלע... קרא בתפוז | ||||
09/12/14 | צרפת, פריז | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
LE VAISSEAU VERT וה BISTTROTTERS לאור הדיון שהיה פה על מה להביא מפריס החלטנו לקבל כמה המלצות הלכנו לחנות הבאסקיתPierre Oteiza ליד כיכר מדלן קנינו גבינות ונקניקים וגם סנדוויץ של בגט עםפטה כבד אווז למעשה חצי בגט עם כמות נכבדה של פרוסות פטה במסעדה אין מקום לאכול אז הלכנו לפושון הזמנו צדפות ו2 כוסות יין לבן וישבנו במרפסת תחת השימשיהכשגשם מזרזף ונהנינו מכל ביס ולגימה נסענו גם לחנות של הגבMARTIN DUBOIS וקנינו מבחר גבינות ביקשנו לארוז בוואקום לארוחת הערב חשבנו ללכת למסעדה יפנית אבל אז ראיתי בטריפ אדוויזו... קרא בתפוז | ||||
09/12/14 | צרפת, פריז | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
BARATIN זהו ביסטרו צרפתי קלאסי נהדר אנחנו קוראים לוהשמחכי תמיד הומה שם ותמיד שמח אומרים כי השפים באים לשם כשהם מסיימים את המשמרת שלהם האוכל נהדר וכמות בקבוקי היין הפתוחים גדולה מאד כך שתמיד יש יין נהדר בכוסות צריך לבוא לשם במצב רוח טוב כי בדכ צריך להמתין לשולחן וגם השרות לעיתים איטי אם כי תמיד מחויך כשהמתנו לשולחן (עומדים ליד הבר כ15 דקבערך) ראיתי בקבוק ייןשנפתח והיין שנמזג ממנו היה בצבע וריח משגע מיד אמרתי למלצר שישמור לי ממנוקראףהוא הזהיר אותי זה יקר (30 אירו) הושבנו בשולחן שמשקיף ... קרא בתפוז | ||||
28/10/14 | צרפת, פריז | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
שתי הצעות ל"ארוחה קלה" המסעדה האהובה עלינו לצהריים (גם בערב אותו התפריט) BISTROTTERS והשניה צרפתית קלאסית במובן הטוב של המושגSACREE FLEUR על שתיהן כתבתי כאן (ובשתיהן נהיה בעוד כשבועיים וחצי) האמת יש עוד המון המלצות תלוי היכן תהיו... קרא בתפוז | ||||
10/09/14 | צרפת | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
מכיוון שהלינק מוביל לדיווח שלי אני שב וחוזר על ההמלצה למסעדהLA TABLE DE SORGUSE לגבי מקומות לטייל בפרובנס יש המון ממליץ לבקר דווקא בכפרים הקטנים (לברר היכן יש שוק באותו היום) לבקר בקרפנטרהנמצא שם ביהכ העתיק בצרפת שנת 1367 אם אתם חובבי ייןשאטו נף דפאפהעיירה והיקבים שסביבה זו חוויה בתכנון הטיול יש להתחשב בכיוון ממנו אתם מגיעים ולאן אתם ממשיכים ובמסהימים מצב כרטיס ביקור של המסעדה שאליו מצורף גם כרטיס ביקור של מסעדה בת 3 כוכבי מישליין בבורגון... קרא בתפוז | ||||
25/08/14 | אנגליה, לונדון | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
המלצה חמה על VIAJANTE מקום מאד מיוחד אין תפריט רק מה שהשף מחליט לבשל באותו היום המטבח פתוח מול השולחנות ומאד מעניין להסתכל על העבודה די יקר אבל בילוי של ערב כ3 שעות כדאי גם ללכת לתה של5בכובען המטורף חוויה אנגלית מודרנית לגבי DINNER מקום מאדאינישל יפים ויפות ואוכל טוב (מאד אפילו) אבל יחסית שיגרתי אם המזרח הרחוק קורא לכם אזי HKK חוויה מאד מומלצת (כוכב מישליין אחד כמדומני)... קרא בתפוז | ||||
10/08/14 | ארצות הברית | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
המלצות אם יש מסעדה ששווה בשבילה להעלות את המחיר היא אלינאה בשיקאגו (אם תצליחו למצוא מקום) תוכלו להעזר בלינק המצב לבדוק עוד הרבה אפשרויות http://www.zagat.com/b/chicago/7-best-day-trips-fo... בניו יורק לא הייתי מוותר על ביקור בפיטר לוגר... קרא בתפוז | ||||
10/08/14 | דנמרק | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
קופנהגן (גם אנחנו לא הצלחנו להשיג מקום בנומה) KONG HANS KAELDER המקום יפיפה מעין מרתף שמהווה אנטיתזה ליועזר (שהיתה קיימת אז) מבנה דומה אך צבוע בלבן בוהק והכל (כולל האורחים) כל כך נוצץ המלצה נוספת FORMEL Bלה הוענק לאחרונה כוכב מישליין... קרא בתפוז | ||||
06/08/14 | על המים, הרצליה | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
"על המים" חוף השרון הרצליה נוצרה לנו הזדמנות פז של זמן איכות בצהרי שלישי מיד פינטזתי על כוס יין צונן במסעדה לחוף הים המחשבה הראשונה היתה טורקיז אחד המקומות החביבים עלינו ואז נזכרתי בעל המיםשבחוף בהרצליה חיפוש חניה קצר בכיכר דה שליט וירדנו אל החוף המסעדה שממצבת את עצמה כמסעדת שף היתה ריקה לחלוטין היתה בריזה חזקה מהים ובחרנו בשולחן פנימי במרפסת הרחבה השולחן מכוסה במפה לבנה ומפגיןקלאסהאיןעיסקית והתפריט כשלעצמו יקר למדי בגלל מזהא החלטנו ללכת על מבחר מנות ראשונות סלט ירקות קצוץ דק היה מצוי... קרא בתפוז | ||||
15/07/14 | צרפת, פריז | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
COBEA - פריז (ותודה למיתר44) COBEA השורה התחתונה מסעדה נהדרת ומצדיקה בהחלט את דרוגה הודות ללינק ששלח לי מיתר44 הסתבר כי בסמוך למלון הקבוע שלנו יש מסעדה בעלת כוכב מישלייןוהחלטנו ששווה לבדוק אותה מה גם שגם בTA הגיעה לעשיריה הראשונה כשנכנסו בדלת קיבל את פנינו מיזוג אויר (איזה כיף) והמלצרית בברכת שלום בעברית ומיד נזכרתי שפגשנו בה לפני כשנתיים במסעדת K.G.B וכך בהמשך הערב קיבלנו הסברים בעברית אודות המנות וכמובן שרות ידידותי השרות היה מצויין גם משאר הצוות מסתבר כי המסעדה נפתחה לפני כ3 שנים והיא משתדלת ... קרא בתפוז | ||||
09/07/14 | צרפת, פריז | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
SACREE FLEUR (הפרח הקדוש) - פריז המסעדה הזו הפציעה לפתא פתאום בעשיריה הראשונה של TA (לאחר זמן נסוגה לעשיריה השניה) בדקתי את ההמלצות ואת התפריט ומצאתי שם מנות צרפתיות קלאסיות שקצת קשה למצוא היום כגון מרק בצל, רגלי צפרדעים, טארט טאטין וכדגם המחירים נראו מאד מזמינים אז הזמנו מקום לצהריים (תפריט הצהריים והערב זהה) אחרי סיור וקניות באזור האופרה שני אקלרים אצלגאון האקלריםבמארהשנאכלו בבית קפה באזור עשינו דרכנואל המסעדה באזור הסקרה קייר בבדיקה שערכתי הסתבר שהמסעדה אינה חדשה אלא שינתה את שמה לפני כחודשיים שא... קרא בתפוז | ||||
08/07/14 | צרפת, פריז | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
PREMICES - פריז מיקומה הגיאוגרפי של פריז גורם לכך שבשעה 21:00 (ארוחת ערב) עדיין יש אור מלא כמו כן שיא החום בפריז הוא בדכ בסביבות השעה 17:00 ורק אחכ מתחיל אט אט להתקרר את הדרך מהמטרו אל המסעדה עשינו במהירות (לא לאחר) והחלק האחרון היה בעליה כך שהגענו למסעדה קצת מזיעים ולצערנו שוב מסעדה ללא מיזוג אויר (קצת באסה) המסעדה משדרת יוקרה שולחנות גדולים (כולם ל4 אנשים לפחות גם אם מאויישים בזוגות בלבד) במרחק ניכר אחד מהשני המפות צחורות וכך גם המפיות מה שמאפשר נינוחות באכילה ובשיחה אגב בשינוי פורמט... קרא בתפוז | ||||
07/07/14 | צרפת, פריז | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
LA CAGOOUILLE - פריז קיץ הגיע לפריז אבל מיזוג האוויר עדיין לא (תמיד) הטמפרטורות מטפסות לרמה התא המוכרת מתארגנים במלון מחליפים למכנסיים קצרים וטי שירט וממהרים לצאת לנצל את עונת הסיילים זוגתי נכנסת לDU PAREIL AU MEME לקנות (הרבה) לנכדים המתרבים (כבר שבעה) ואני ממשיך לLA CAGOUILLE לנסות להזמין מקום לצהריים למסעדה הזו שלטעמי היא אחת ממסעדות הדגים ופירות הים הטובות בפריז (אם לא ה..) התוודענו בזכותו של שאול אברון זצל ואם בעבר(כשהתגוררנו באזור אחר בעיר) הגענו אליה במיוחד הרי בשנים האחרונות היא ממש... קרא בתפוז | ||||
17/06/14 | גרמניה, ברלין | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
כמה המלצות דבר ראשון בר הצדפות בKDW בקומה השישיתיש שם כאמור מבחר רב אבל זה המקום הכי מומלץגם ברתפוחי האדמהנותן תמורה לאגרהטים ראומסעדה מצויינת יש דיל מצויין בצהרייםפישר פריץ (2 כוכבי מישליין) מסעדה נהדרת יקרה בערב ודיל טוב בצהרייםארוחת בוקר בקפהאנה בלומהמקום מקסים בשכונה נעימה שווה להגיע במיוחדשניצליםענקיים ואוכל גרמני/אוסטרי במסעדתאוטנטאל... קרא בתפוז | ||||
02/06/14 | צרפת, פריז | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
אם יש גן עדן (BISTROTTERS פריס) לפריס יש הרבה פנים. הכיפיות שבהן הם אותם הימים בהם ניתן לשבת בחוץכך היה מזהא בסוף השבוע האחרון שהיה מאד נוח לטייל ברגל (הרבה)ולשבת בחוץ בבתי הקפה ואפילו במסעדות בערב (עם חימום מעל הראש)אם יש גן עדן צריכה להיות בו מסעדה כמו BISTROTTERSגילינו אותה לפני כמה שנים והיא הפכה למסעדה הקבועה שלנו ביום החזרה ארצהכדי להבטיח שנחזור עם טעם טוב ועם חיוך (אגב לא מזמן הפכה לאחת מיקירות T.Aונמצאת דרך קבע בצמרת הדרוג מה שלא גרע כמלוא הנימה מחביבות בעליה ומרמתה)בסהכ 3 אנשים השף במטבח ושני צעירים חמודים חייכניי... קרא בתפוז | ||||
18/05/14 | בינדלה, תל אביב | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
בידלה שבת בצהריים חיכינו שהבאזז יחלוףאנחנו מאד אוהבים את רועי סופר עוד מימי פאנגייה העליזים בהרצליהגם הביקורים בסרדיניה היו בדכ מוצלחיםהשורה התחתונה : מסעדה מצויינתהוזמנה פוקאצה שהגיעה חמה ומזמינה עם פנכת שמז וטיפות בלסמי (מולאה שוב לבקשתנו)לראשונות ארטישוקים עם טפנד זיתים על מצע של קרם אספרגוס (מהמיוחדים לאותו היום)הארטישוקים משומרים אבל מצויינים והוגשו חמימיםוסרדינים פוטנסקה שהיו מצויינים טריים ועזי טעם והשתלבו היטב עם הנלווה אליהםלעיקריות:אניולוטי (סוג של רביולי) ממולא ריקוטה ותרד עם חתכות אספרגוס חלוט מסב... קרא בתפוז | ||||
13/05/14 | רוקח 73, תל אביב | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
ארוחת "פרידה" מרוקח 73 רוקח 73 הינה אחת המסעדות החביבות עלינו האוכל המיקום והחניהגרמו לנו לשוב אליה שוב ושוב ואף לחגוג שם ארועים משפחתייםלאחרונה בגלל שפע האפשרויות הזנחנו מעט אותההבן שהגיח ארצה מלימודיו בחול והבת הכורעת ללדת ולקחה יום מנוחההיו תרוץ טוב להפגש לצהריים ואחרי דין ודברים נבחרה רוקח 73כפתיחה הוגשה קערת לחמים מצויינת ונדיבה עם טפאנד זיתים שחורים ומטבל עגבניותלמנות ראשונות נבחרו קלמארי על הפלאנצה ורוטב פירי פיריסלט רוקחוברולה כבד אווז עם בריושיםהמנות הוגשו למרכז השולחן וכולן היו טובות מאדלעיקריות בחרנו בפ... קרא בתפוז | ||||
12/01/14 | משק זמיר, טירה | אריה שגיא | קרא בתפוז | |
שישי בערב "סטייקית" משק זמיר בכניסה לטירה משק זמיר הינה קצביה הממוקמת בכניסה המזרחית לטירההם החליטו שבסופי השבוע יפתחו מעיין מסעדה שמתמחה בבשריםמלבד הבשרים יש מעט מאד מנות בעיקר סלט ירקות, חומוס, טחינה וציפססלט הירקות היה טרי והכיל הרבה חסה וקצת עגבניות מלפפונים צנון וגזרעליו היה רוטב ויניגרט בסהכ טעיםהציפס מהסוג הדקיק היה תעשייתי אבל אכיל והיה ליווי הולם לבשרהמבחן האמיתי של המקום הוא כמובן הבשריש מבחר אפשרויות כשהמחיר נקוב ל100 גרוהמחירים הוגנים עד זוליםלגוגמא 100 גרנתח קצבים 19 שח אנטרקוטבלק אנגוס21 שחכבד אווז 40 שחבחרנו ב200 גרכב... קרא בתפוז |
עלו לאחרונה...
|