ביקורת מסעדות: דני עוזיאל

בחר מסעדה:

בחר מקום:

בחר משתמש:

טקסט חופשי:

ביקורות ודיווחים של "דני עוזיאל"

+

תאריך

מסעדה/מקום

משתמש

קישור

13/06/16

גרמניה, ברלין דני עוזיאל קרא בתפוז
הפרטים הקטנים
בברלין, כמו בשאר גרמניה, ישנם פרטים קטנים שמסייעים באיתור מקומות טובים עם אוכל "גרמני". למשל, מנות מסויימות. עכשיו עונת האספרגוס הלבן ובד"כ מקומות שמציעים תפריט מיוחד עם יבול מקומי של הירק הזה יהיו טובים. מנות כמו אייסביין, רולדת בקר וזאב מים יצביעו לרוב על אוכל מברלין או מברנדנבורג.
עיצוב מיושן ומלא בעץ גם הוא בד"כ מרמז על אוכל טוב.
מקומות שמציעים אוכל גרמני איזורי - למשל מבוואריה, שוואביה מהסן וכיוב' - לרוב טובים.
לעיתים גם במבשלות גדולות מגישים אוכל מסורתי מצויין.
אתה מוז... קרא בתפוז

07/02/16

פלימרקט, יפו דני עוזיאל קרא בתפוז
פלימרקט, שוק הפשפשים ביפו
היינו ארבעה מבוגרים ושלושה ילדים באירוע משפחתי. הגענו בשעה שבע ביום שישי והמסעדה היתה ריקה יחסית. היא התמלאה יפה במהלך הערב. החלל גדול, לא צפוף מדי ולא רועש מדיחדשה טובה באירועים משפחתיים. השירות היה בסהכ טוב - ואנחנו לא לקוחות קלים - אם כי בשעת העומס ניכרה האטה מסוימת.בניגוד למסעדות ישראליות רבות, בהן המנות הראשונות מבריקות והעיקריות קצת משעממות, כאן המצב היה דווקא הפוך.ראשונות:לחם הבית עם שני מטבלים (18)דעתי על מסעדות שגובות תשלום עבור הלחם ידועה, אבל הלחם היה בסהכ טוב.הממרחים לקו בקצת... קרא בתפוז

23/01/16

מאג'דה, עין רפא דני עוזיאל קרא בתפוז
מסעדת מאג'דה, עין רפא

עם ההגעה בשעה היעודה התברר כי המלצרית הלחוצה לא רשמה את הזמנתנו. אחראית המשמרת אלתרה לנו למרות זאת שולחן עם נוף בגינה היפה. לאחר מכן שכחו אותנו מעט וקיבלנו תפריט רק לאחר שביקשנו. ההתחלה היתה אם כן צולעת, אבל בהמשך השירות השתפר.
לא היה קל לבחור מן התפריט, אשר מציע פרשנות מקומית ומעניינת למטבח הערבי. כאן לא תמצאו את מנות הסלט-ציפס-על-האש האופייניות למסעדות הערביותשמצדו הצפוני של כביש 1, אלא מנות עליהן מפנטזים כאשר שומעים על מטבח ערבי אוטנטי ועונתי.
ראשונה בחרנו לחלוק מאפה תרד לימ... קרא בתפוז

03/01/16

מנזה, ירושלים דני עוזיאל קרא בתפוז
מסעדת מנזה, ירושלים
לא היה קשה למצוא מקום לשניים בצהרי יום שישי חורפי במיוחד. המקום הנאה היווה מקלט נעים הן מפגעי מזג האויר והן מפגעי שביתת פועלי התברואה. מראות הררי האשפה בשוק מחנה יהודה הסמוך היו מרשימים במיוחד...
השירות מצדו של מנהל המשמרת/מלצר היה ידידותי ויעיל מאוד. בשלב מסויים אף גלשנו לדיון מעמיק על סרטי ההמשך שפשטו לאחרונה על המסכים.
הסתפקנו בשתי עיקריות, כי בתרמיל היו לנו שתי פארידות יפות לארוחת ערב גדולה:
שיק פריזיאן. חלת קממבר עם מילוי ריבה עם סלט סלקים קטנים ופקאן (62 שח) - מנה טעימה מא... קרא בתפוז

20/12/15

המוציא, ירושלים דני עוזיאל קרא בתפוז
מסעדת המוציא בי-ם - ארוחת צהרים מוצלחת
בשבוע שעבר פגשתי את ידידי עורך בלוגשפונדרהלביקור נוסף בשוק מחנה יהודה. בהתייעצות לגבי ארוחת הצהרים הוחלט ללכת להמוציא, שם אכלנו לפני כשנה ביחד ארוחת צהרים מעולה עם תבשיל מח וטחול ממולא. בכלל, אכלתי מספר רב של פעמים בבמסעדתו המקורית של אבי לוי ותמיד נהניתי מן האוכל.
המקום היה ריק יחסית (יום שני, בי-ם) ונמצא לנו שולחן בדיוק ליד הגומחה בה עובדת אימו של בעל הבית ומכינה את מטעמיה הביתיים. נוכחותה מהווה לכאורה מרכיב מרכזי באוטנטיותשל המסעדה, אבל היא באמת מוציאה תחת ידיה מעדנים. בביקור הזה ר... קרא בתפוז

04/11/15

גטסבי (בר), ירושלים דני עוזיאל קרא בתפוז
ביקורת - בר הגטסבי בירושלים
הגענו קצת לפני שעת הפתיחה ביום אמצע-שבועי. פה ושם קראתי על אפקט הכניסה יוצא הדופן לגטסבי, אולם כל התיאורים לא הכינו אותנו לאפקט הוואו. הכניסה היא דרך זוג דלתות אנונימיות. אין שום שלט או סימן למה שנמצא מאחוריהן. קשה לתאר את הדרמטיות של המעבר מרחוב הלל הקרתני אל תוך הבר. מאחורי הדלתות ישנה מעין ספריה קטנה ואפלולית. בשעות הפתיחה המארחת דוחפת את אחד הארונות ומאחוריו מתגלה בר המעוצב ברוח שנות ה-20 של המאה הקודמת. כשהגענו הארון היה פתוח חלקית ועמדת המארחת היתה ריקה. דחפנו קצת את הארון ונכנסנו.... קרא בתפוז

17/10/15

בלגיה דני עוזיאל קרא בתפוז
ביקורת: מסעדת Sea Grill בבריסל
הכניסה למסעדת שני כוכבים זו עוברת דרך הלובי של מלון רדיסון, אשר, איך נגדיר זאת? לא נראה לי שאוכל להרשות לעצמי אי פעם להתארח בו. המסעדהענקית וכוללת מספר חללים מעוצבים ביותר, וכן בר מרשים. גודל החללים מנוצל היטב כדי להושיב את האורחים עם מרווחים גדולים בין שולחן לשולחן. האירוח הוא מן הסוג הקפדני והמלחיץ. המלצר הראשי מבוגר ושולט ביד רמה בכל פרט הכי קטן של האירוח. הרגשנו קצת שלומפרים, אבל קבוצת גברים מקומיים שישבו במרכז המסעדה היו לבושים עוד פחות מאתנו, כך שהרגשתנו השתפרה.
מציעים כאן תפריט... קרא בתפוז

17/09/15

הבסטה, תל אביב דני עוזיאל קרא בתפוז
הבסטה

לרגל הופעת הרכב גאז של קרוב משפחה במסעדה הגענו במוצאי החג בהרכב של שבעה חובבי אוכל טוב וישבנו בחוץ מול ההרכב.
מדובר במסעדת שוק בלתי מתיימרת במובן החיובי של המילה; ללא הרעש והצלצולים של רוב מסעדות הזאנר. שירות יעיל, זריז וידעני. למשל, המלצרית הצעירה ידעה את שמו העממי השני של דג גמל הים (בן-גוריון). לחם מגיע לשולחן ללא תוספת תשלום והמלצרים הסתובבו עם קנקני מים קרים ומילאו את כוסות האורחים. המנות עדכניות, אך לא מנסות לקפוץ מעל הפופיק. ניכר שימוש במוצרים עונתיים בחלק מן המנות או בדגים... קרא בתפוז

30/08/15

מומה, קריית ענבים דני עוזיאל קרא בתפוז
מומה, קרית ענבים
ביקור שני בשבת, והפעם בהרכב משפחתי מורחב - כלומר: יותר מנות, יותר דעות ויותר קוצר רוח. כתוצאה מכך פירוט הארוחה מרסיסי זיכרון. המסעדה נמצאת במעבר לתפריט חדש ולכן התפריטים מודפסים כרגע על נייר A4 מקומט. נקווה שהם יחליטו על כיוון מסויים וברור יותר בעתיד הקרוב. השירות קצת חלש ולא מקצועי, אבל זה הרי הסטנדרט. כמו כן, חוששני שלא עשינו להם חיים קלים. ישבנו בחוץ באוויר הנעים להפליא.
בניגוד לביקור הראשון, הפעם המנות הראשונות היו קצת חלשות והעיקריות יחסית בסדר. את הראשונות הצילו במקצת מטבלים ורט... קרא בתפוז

27/08/15

יוד'לה, ירושלים דני עוזיאל קרא בתפוז
יודל'ה
תודה למגיבים על הדברים הנחמדים. אנסה לשכנע את שותפי לכתוב כאן, אבל כמוני, גם הם נוטים להישאר מאחורי הקלעים.
בדיוק חזרתי מביקור שני השבוע ביודלה וצר לי לומר שהמקום אכן אטרקטיבי יותר לדעתי מספינת האם שממול. בשני הביקורים דגמתי את המנות הבאות:
קרואסון עם שקדי עגל בנוסח עיראקי (65 שח) - שילוב טעמים נפלא, אם כי בפורטונה שברחוב המקביל יודעים להכין שקדי עגל מדוייקים יותר. הזמנו את המנה לחלוקה, אבל אחרי שהיא נגמרה הזמנתי אותה שוב, הפעם רק בשבילי.
טרטר מוסר עם אבטיח וצנוברים (49 שח) - בי... קרא בתפוז

27/08/15

מחניודה, ירושלים דני עוזיאל קרא בתפוז
ביקורת על מסעדת מחניודה
שלום לכולם. כבר זמן רב שאני עוקב אחרי הפורום הזה ולבסוף החלטתי להשתתף.

התייצבנו במחניודה בשעה היעודה והובלנו כלאחר כבוד אל מקומנו על הבר שמול המטבח הפתוחמקום שמוקצה בדכ למי שמודיע מראש על ארוחת טעימות.
משהו בשירות היה ילדותי. המלצר ששירת אותנו חזר וקרא לנויקירייוגילה גינונים נוספים אשר בדכ מאפיינים את המלצרות התל-אביבית. הצפיפות המאפיינת את המסעדה באה לידי ביטוי בכך שבכל פעם שהוא ניגש אל שכנינו לבר הוא תקע את מרפקיו בגבי. נראה לי שהלחץ בו פעל המטבח וצוות השירות באותו ערב תרם לכ... קרא בתפוז

עלו לאחרונה...
  • דיווח של Rachel Gera in פורום ביקורת מסעדות על גרציא, העוגן
  • דיווח של Karni Amit in פורום ביקורת מסעדות על עדה, ראש פינה
  • דיווח של Yair Gil in פורום ביקורת מסעדות על M25, כפר סבא
  • דיווח של Slava Shmukler in פורום ביקורת מסעדות על אורי בורי, עכו
  • דיווח של Maya Shofel in פורום ביקורת מסעדות על סטודיו גורשה, יפו
  • דיווח של ריטה גולדשטיין על השחף, תל אביב
  • דיווח של שגיא כהן על צרפת, פריז
  • דיווח של יניב גרנות על 26.8, צפת
  • דיווח של אבי אפרתי על פיש רויאל, ראשון לציון